Hoppa till huvudinnehållet

Bilist krockade med två personer på elsparkcykel utanför galleria: ”I chock”

Publicerad:
Olyckan inträffade på Järnvägsgatan i Karlstad utanför Mitt-i-city.
Olyckan inträffade på Järnvägsgatan i Karlstad utanför Mitt-i-city. Foto: Ulrica Andersson

Klockan 14.51 larmades polisen om en trafikolycka inne i centrala Karlstad på Järnvägsgatan utanför Mitt-i-city-gallerians garage.

Två personer är nu misstänkta för tre trafikbrott av polis.

Polisen var snabbt framme på plats för att undersöka omständigheterna kring olyckan.

– Vi har fått till oss att en person på elsparkcykel har blivit påkörd av en bilist. Föraren stannade kvar så det rör sig inte om någon smitningsolycka, säger Sophia Jiglind, polisens presstalesperson i region Bergslagen i ett tidigt skede.

Polisen undersökte bilistens fordon på plats.

På olycksplatsen fanns också en bedömningsbil från sjukvården som undersökte skadeläget för elsparkcyklisten.

– Det var faktiskt två personer på elsparkcykeln. En man och en kvinna, båda i 20-årsåldern och det var passageraren, alltså kvinnan, som blev skadad i olyckan. Hon fick skador i underkroppen. Det var inga allvarliga eller livshotande skador men flera av de inblandade var i chock. Föraren av elsparkcykeln klarade sig oskadd, säger Sophia Jiglind.

Tre brott

I samband med olyckan skrev polisen tre anmälningar om brott.

– Bilen kördes av en kvinna i 20-årsåldern och hon misstänks både för vårdslöshet i trafik och vållande till kroppsskada. Detta för att hon inte uppmärksammat elsparkcykeln och att personen sedan blev skadad.

Föraren av elsparkcykeln är också misstänkt för trafikbrott.

– Eftersom han hade en passagerare på elsparkcykeln får han en böter på 500 kronor. Det är inte tillåtet att skjutsa någon på elsparkcykel. Detta innebär också att mannen hamnar i belastningsregistret i fem år, säger Sophia Jiglind.

Artikeltaggar

JärnvägsgatanKarlstadOlyckorOlyckor och katastroferPåkördSophia JiglindTrafikolyckor

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.