Varför får Nobelgymnasiet ta sommarlov två dagar i förväg?

Publicerad:
Att Nobelgymnasiet har skolavslutning två dagar före övriga kommunala gymnasieskolor ifrågasätts av insändarskribenten. Foto: Björn Larsson Ask/TT

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Jag undrar varför Nobelgymnasiets elever kan ha skolavslutning onsdagen den 7 juni, när resterande kommunala gymnasieskolor har skolavslutning den 9 juni. Ska inte samma gälla för alla kommunala gymnasieskolor?

Det blir mycket prat bland elever som går på olika skolor och alla borde ha samma antal skoldagar att rätta sig efter, eller har Nobelgymnasiet klämt in en extra dag under läsåret som elever, och lärare, nu kan kompa ut?

Rätt ska vara rätt, eller?

***

SVAR DIREKT: Det är absolut en sak att se över

Det stämmer att det historiskt sett ibland gjorts olika kring avslutningsdagar i de kommunala gymnasieskolorna men det är absolut en sak att se över och göra enhetligt framöver. Tanken har bland annat utgått från tillresande elever, vi har även olika förutsättningar i yrkes- respektive studieförberedande program när det gäller lägsta garanterade undervisningstid men skall även se till antal skoldagar så klart. För lärare och övrig personal är det arbetsdagar fram till semester/lov så detta har helt och hållet handlat om schemaläggning för eleverna. Vid fler detaljfrågor går det jättebra att kontakta mig eller någon annan i skolledningen!

Jonny Lindström, gymnasiechef Nobelgymnasiet

Artikeltaggar

GymnasieskolanKarlstads kommunNobelgymnasietSkola och utbildningSkolor

Läs vidare