Ny Ica-butik i Sunne: ”Behöver mer tid”

Publicerad:
Ica Supermarket BBB i Sunne i nuvarande lokaler. Foto: Åsa Eneljung

Planerna på en ny Ica-butik i Sunne fortsätter. Allmänna utskottet på Sunne kommun har beviljat förlängd markanvisning till 30 november.

Ica Fastigheter AB får förlängd markanvisning på Stora torget i Sunne till 30 november.

Den tidigare planen att etablera en ny butik i markplan med bostäder ovanpå fortsätter.

– Vi har kommit långt i processen, men behöver mer tid för att få de formella och juridiska aspekterna på plats. Bland annat handlar det om att skriva avtal med bostadsutvecklaren MW Bostads AB som tar hand om bostadsdelen, säger Olle Lundquist, projektutvecklare på Ica fastigheter.

Det är information som Sunne kommun nu lägger ut på sin hemsida.

Om Ica fastigheter beslutar sig för att bygga flyttar nuvarande Ica-handlaren i Sunne sin verksamhet till de nya lokalerna. Planeringen av byggnationen sker i nära dialog med handlaren och Ica Sverige, skriver kommunen och tillägger:

Målet är att skapa en naturlig mötesplats i Sunne centrum utifrån ett hållbarhetstänk. En trästomme jämfört med betong minskar koldioxidutsläppet med 20 procent, enligt en klimatanalys. Nästa steg är att göra materialval som minskar påverkan på klimatet ytterligare.

Byggnationen planeras till 1 900 kvadratmeter med 28 lägenheter i ovanpå.

Artikeltaggar

Allmänna utskottetBostad och byggenButikerByggnationFastigheterIcaIca SupermarketLägenheterStora torgetSunneSunne kommun

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare