Hoppa till huvudinnehållet

Holmberg besviken över en poäng: ”Skapade lägen för att vinna matchen”

Publicerad:
Degerfors tränarduo Tobias Solberg och Andreas Holmberg.
Degerfors tränarduo Tobias Solberg och Andreas Holmberg. Foto: Tommy Pedersen/TT

Degerforstränaren Andreas Holmberg var missnöjd över att hans lag inte fick med sig tre poäng mot Hammarby.

– Vi skapade lägen för att vinna matchen, säger han.

Så här kommenterade han matchen på presskonferensen:

– Jag tycker att den första halvleken var jämn. Den böljade fram och tillbaka. Vi tävlade om vilket lag som ville ha bollen. Jag känner att vi var lite slarviga. Vi kunde ha gjort det mer fokuserat och distinkt. Skapat ännu fler målchanser. I slutet av halvleken hade vi väldigt svårt att komma ur Hammarbys presspel, säger Holmberg.

Han fortsätter:

– Vid deras ledningsmål ska vi kunna göra det bättre. Vi gjorde dåliga saker. Jag tycker att den första halvleken borde ha slutat oavgjort.

Det röda kortet förändrade matchbilden.

– Jag har inte sett situationen igen. Jag ska titta på det. Där och då kände vi att Campos var på väg att rinna igenom och att han blev upphakad. Samtidigt hade jag varit arg om jag varit i Hammarbys färger.

”Hål på dom”

Holmberg tycker att hans lag gjorde en bra andra halvlek.

– Vi vände spelet på ett bra sätt och var lugna med bollen. Dom heta chanserna uteblev till en början. Till slut fick vi hål på dom och skapade något. Vi gjorde två snabba mål och tog ledningen.

– Efter det tog Hammarby över och vid deras 2–2-mål tycker jag att det var dåligt försvarsspel. Mot slutet lyfte vi oss och skapade lägen för att vinna matchen. Jag är nöjd med att vi vände 0–1 men också missnöjd med att vi tappade ledningen.

Sebastian Ohlsson gjorde sin andra raka match på mittfältet.

– Vi har valt att använda honom där för att täppa till dom centrala delarna på planen. Han gjorde det jättebra defensivt. I det offensiva spelet fick vi inte ut lika mycket av honom. Han kommer att användas på båda positionerna framöver.

”Billigt rött kort”

Hammarbytränaren Martí Cifuentes sa så här efter 2–2 på Stora Valla.

– Sedan jag kom till Hammarby för 1,5 år sedan har jag aldrig känt mig mer stolt. Vi tävlade på ett väldigt bra sätt i dag. I den första halvleken växte vi in i matchen ju längre den gick. I slutet hade vi ett väldigt bra presspel.

Han var inte nöjd med utvisningen.

– Jag har inte pratat om domarna på mina 1,5 år här men den här gången tycker jag att jag har rätt att göra det. För mig är det ett billigt rött kort. Jag försvarar och skyddar alltid domarna och de är bara människor, men i dag känner jag att vi tappar två poäng på grund av det röda kortet.

Örqvists jubel fastnade i halsen: ”Men jag trodde vi avgjorde i slutet”Diego Campos om utvisningen: ”Domaren gjorde rätt”

Artikeltaggar

Andreas HolmbergDegerforsFotbollHammarby IFMartí CifuentesSebastian OhlssonStora Valla

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.