Första bilderna inifrån nya hotellet i gamla CGC: ”Lite 50-talskänsla”

Publicerad:
Varma färger och en känsla av 50-tal i designen är grundtanken i designen av hotellrummen. Här är provrummet som gjorts i ordning för att testa material, tekniska lösningar och design. Foto: Tommy Pedersen

NWT har fått en förhandstitt när gamla CGC på Drottninggatan i Karlstad förvandlas till Hotel Fratelli.

– Vi försöker behålla en del av känslan från 50-talet när huset byggdes, säger Anders Pertun.

Anders Pertun är en av fyra delägare i bolaget som kommer att driva hotellet. De andra är fastighetsägaren Peter Persson och mat och nöjesentreprenörerna Mattias och Andreas Olsson.

– Den 22 april nästa år ska de första gästerna vara på plats, säger Anders Pertun.

Modern funktion med retrolook.
Modern funktion med retrolook. Foto: Tommy Pedersen

Mat från medelhavet

NWT har tidigare berättat om 250-miljonersatsningen i hörnet av Drottninggatan och Västra torggatan i Karlstads centrum. Fastigheten som tidigare rymde klassiska klädbutiken CGC ska bli ett ”destinationshotell” med 85 rum och två restauranger och en retreat-del i källarplanet.

– Vi har kallat det destinationshotell för att vi vill bygga ett hotell som är en reseanledning i sig med fokus på mat och dryck, säger Anders Pertun.

I bottenplan kommer man att mötas av en reception, en lobbydel och en stor bar.

– Vi tänker oss en inriktning mot schyst käk med inspiration från Medelhavet. Sånt som vi själva tycker om, säger Anders Pertun.

– Vi vill att det ska bli en naturlig mötesplats även för Karlstadsborna, man ska kunna träffas här från frukost, till att träffas över en middag eller en drink.

Karlstad 20230525Foto: Tommy PedersenGamla CGC-huset blir destinationshotell.Här visas ett av rummen.
Karlstad 20230525Foto: Tommy PedersenGamla CGC-huset blir destinationshotell.Här visas ett av rummen. Foto: Tommy Pedersen

– Vi tycker att vi är ett bra team med Mattias och Andreas Olsson som har lång erfarenhet av restaurangdrift och jag själv med mångårig erfarenhet från hotellbranschen, bland annat Selma spa och Stadshotellet i Karlstad, säger Anders Pertun, som blir hotelldirektör och övergripande ansvarig.

Anders Pertun, innanför entrén som är placerad på samma ställe där man förr gick in i CGC:s butik.
Anders Pertun, innanför entrén som är placerad på samma ställe där man förr gick in i CGC:s butik. Foto: Helena Karlsson

Uppbyggnaden är i full gång, det mesta är fortfarande en byggarbetsplats men NWT får kika på ett så kallat provrum som färdigställts för att testa alla delar av inredning, textilier och teknik.

– Vi måste se så att vi tänkt rätt och slipper göra samma misstag i alla rum, säger Anders Pertun och pekar på en skrivbordsskiva som blivit lite för stor.

Kaka arkitekter står bakom inredningen.

– Tanken är att det ska vara lite 1950-talskänsla, säger Anders Pertun.

Rostrött tak och mossgrön sänggavel, rummen i Hotel Fratelli får mustiga färger.
Rostrött tak och mossgrön sänggavel, rummen i Hotel Fratelli får mustiga färger. Foto: Tommy Pedersen

Det allra mesta av husets interiör är utriven och uppbyggd från grunden. Exteriören är kvar och känns igen förutom en extra våning som byggs till för att rymma tekniken.

Trappuppgången som var entré till det som tidigare var lägenheter ovanpå butik och kontor har bedömts som kulturhistoriskt skyddsvärd och har lämnats orörd. Här finns bland annat en väggmålning som nu är dold bakom skyddande skivor, trappräcke i smide och svart sten i väggbeklädnad och trappsteg.

I augusti öppnas bokningen för Hotel Fratelli i Karlstad.

– Vi har ett franchiseavtal med Nordic hotel & resorts, säger Anders Pertun.

– Det ger fördelar i att kunna dela bokningssystem, teknikkunnande och att kunna göra inköp tillsammans.

Trappuppgången får behålla i sitt ursprungliga utseende.
Trappuppgången får behålla i sitt ursprungliga utseende. Foto: Helena Karlsson

Sedan projektet drog igång har mycket hänt i världen och inte minst har den ekonomiska situationen förändrats.

– Man kan tycka att det är dålig tajming men jag har varit med så länge att jag vet att det går upp och ner. Någon gång ska det vända. Orkar man satsa i dåliga tider är man bra rustad när det vänder, säger Anders Pertun.

I april nästa år kommer de första gästerna att kunna ta plats vid baren i entréplan som är tänkt att se ut ungefär så här.
I april nästa år kommer de första gästerna att kunna ta plats vid baren i entréplan som är tänkt att se ut ungefär så här. Foto: Illustration: Farmore
Bygglov för nya hotellet vid Soltorget i KarlstadNu har bygget av Karlstads nya hotell Fratelli inletts”Målet är att skapa det hotell som vi själva skulle vilja bo på”

Artikeltaggar

Anders PertunBostad och byggenCaprigaCGCDrottninggatanHotellInredningKarlstadNäringslivRestauranger

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare