Spikat – här är Färjestads motståndare i CHL

Publicerad:
Linus Johanssons Färjestad spelar i CHL i höst. Nu är lottningen gjord och årets motstånd har spikats. Foto: FREDRIK KARLSSON

Färjestad reser till Finland, Tyskland och Norge och får besök av lag från Danmark, Schweiz och Tyskland i höst när man tar sig an CHL.

Nu står det klart vilka som blir FBK:s motståndare i grundserien.

Det gamla upplägget, med dubbla möten i grundserien mot tre lag, är skrotat. Istället har CHL gjort om formatet inför kommande säsong.

Antalet lag är slimmat från 32 till 24 och istället för att spela flera olika grundserier kommer lagens resultat att samlas i en enda stor jättetabell, där de 16 bästa lagen sedan kvalificerar sig till slutspel.

Färjestad lottades på onsdagen mot följande lag, som man möter i enkelmöten:

Aalborg Pirates (hemma)

Stavanger Oilers (borta)

EHC Biel-Bienne (hemma)

ERC Ingolstadt (borta)

Red Bull München (hemma)

Ilves Tampere (borta)

Färjestad får därmed besök av sin före detta spelare Jonathon Blum. I en kommentar till Färjestads hemsida efter lottningen säger han såhär:

– Det ska bli jätteskoj att få komma tillbaka till Karlstad och träffa vänner och bekanta. Det är en fin klubb som jag har många fina minnen från.

Speldatumen är ännu inte satta, men det första datumet för matcherna i grundomgången är planerade till antingen 31 augusti eller 1 september.

Såhär ser motståndet ut för de andra två SHL-lagen:

Växjö kommer att möta Biel-Bienne, Ingolstadt, Rapperswil, Pelicans, Aalborg och Stavanger.

Skellefteå möter Rouen, Pardubice, Innsbruck, Kosice, Tappara och Salzburg.

Här kan du se samtliga lag och deras motståndare.

Artikeltaggar

Aalborg PiratesCHLERC IngolstadtFärjestadFärjestad BK HerrIshockeyStavanger Oilers

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare