Klubbens rop på hjälp: ”Om inget görs kommer vi inte klara det”

Publicerad:
Grums IK vädjar om hjälp för att ta sig ur det ekonomiska läge som klubben befinner sig i. Foto: Tommy Andersson

Grums IK befinner sig i ett akut ekonomiskt läge.

För att få klubben på fötter vädjar man nu till både privatpersoner och företag om hjälp.

– Om ingenting görs kommer klubben inte klara detta, säger styrelseledamoten Mattias Holmgren.

Redan innan årsskiftet skrev NWT-sporten om Grums IK:s ansträngda ekonomi. Att man ”tvingats anpassa kartan efter verkligheten” och vidtagit flera besparande åtgärder.

Men läget är fortfarande prekärt.

Därför har man nu via klubbens hemsida publicerat ett inlägg som beskriver situationen som akut och att intäkterna behöver öka rejält.

– Det är viktigt att vi säger som det är istället för att bara knyta näven i byxorna och kämpa vidare som ingenting har hänt. Drastiska tider behöver drastiska åtgärder, säger Mattias Holmgren.

Hur illa är det rent konkret?

– Vi har inte de exakta siffrorna för årets bokslut men det är klart att det blir förlust – inget snack om saken. Kostnaderna är större än utgifterna och har så varit under ett par års tid. Så om ingenting görs kommer inte klubben klara detta, så är det, säger Holmgren.

Snackar vi om konkurshot?

– Det är att dra det till sin yttersta spets, och där har jag väldigt svårt att se att vi hamnar. Sedan vi publicerade inlägget på hemsidan har vi fått jättegod respons. Det är många som vill hjälpa till så det känns verkligen hoppfullt.

I nämnda inlägg vädjade klubben till både privatpersoner och företag om ekonomisk stöttning; mer specifikt via ett erbjudande om att få sitt namn/logga tryckt på juniorlagets buss vid eventuell sponsring.

– Det är tack vare vår busspartner Wikman buss som den här möjligheten ges och det är vi väldigt tacksamma för. Än har det inte resulterat i något konkret men responsen har som sagt varit väldigt god. Många är intresserade.

"700 000 kronor per år”

Orsaken till Grums IK ekonomiska sits är framför allt omvärldsläget och dess konsekvenser. Exempelvis upplever man ett stort medlemstapp, liksom minskade sponsorintäkter och skenande resekostnader.

– Våra fantastiska juniorer spelar mot de bästa lagen i Sverige och har väldigt långa resor. Det är såklart jättekul men det är också tufft. Vi räknar med resor för ungefär 700 000 kronor per år.

Är det aktuellt att begära sig ner i seriesystemen med anledning av det?

– Nej, vi har sagt att vi ska vända på varenda sten men den sportsliga verksamheten ska absolut inte få bli lidande. Tvärtom så hårdsatsar vi på barn- och juniorverksamheten – för det är den som ska bygga vår stomme.

Tuff ekonomisk sits – hoppas på supportrarnas stöd: ”Oerhört värdefullt”Stor genomgång av hockeytvåan – så är läget i ditt lag

Artikeltaggar

Grums IKHockeytvåanIshockey

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare