SM-guldcenter aktuell för Färjestad – Växjö bekräftar att han lämnar

Publicerad:
Joel Kellman jublar över SM-guldet med Växjö. Enligt Expressen kan den NHL-meriterade centern vara på väg till Färjestad. Foto: Mikael Fritzon/TT

Färjestad verkar ha en NHL-meriterad center på gång.

Det handlar om Joel Kellman, som lämnar svenska mästarlaget Växjö.

Enligt Expressen är Joel Kellman på väg till Färjestad.

”Den klubb som ligger klart närmst att få Kellman är Färjestad. Joel Kellman vill, enligt Expressens uppgifter dit, och det är hans huvudspår”, skriver Johan ”Mr Madhawk” Svensson på tidningens sajt.

28-åringen fick sitt stora genombrott säsongen 2014/2015 då han var med och avancerade med hemmaklubben Karlskrona HK till SHL. Han stannade i klubben ytterligare tre säsonger. 2018 värvades han till Brynäs och övertygade så mycket att han fick NHL-kontrakt med San Jose Sharks. Han spelade 38 matcher för San Jose under två och en halv säsong innan han 2021 flyttade hem till Sverige och Växjö.

Han har ett år kvar på kontraktet med Växjö men i fredags avslöjade Smålandsposten att han ändå lämnar klubben, där han svarade för 18 (7+11) poäng i grundserien och sju poäng (3+4) på 18 matcher i slutspelet.

Enligt Expressen är även Malmö intresserat av Joel Kellman.

Om Kellman väljer FBK kan det bli andra centern som är klar för klubben. Expressen har också berättat att just nu VM-aktuelle tjecken David Tomasek är på väg.

”Tack för din tid”

Något lär hända inom kort, då Växjö på tisdagen bekräftar att Kellman lämnar.

”Under säsongen 2021/2022 kom centern till Växjö Lakers. Sedan dess har det blivit 33 poäng på 68 grundseriematcher, 13 poäng på 22 slutspelsmatcher, en serieseger och ett SM-guld med klubben. Tack för din tid hos oss #26 Joel Kellman - lycka till med nya utmaningar”, skriver Växjö på klubbens sociala medier.

Artikeltaggar

ExpressenFärjestadFärjestad BK HerrIshockeyJoel KellmanKarlskrona HKNHLSan JoséSHLSportVäxjö

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare