"Värmland" om årets Robinson: "För lite drama, för lite humor"

Publicerad:
Andreas ”Värmland” Haraldsson tappade intresset halvvägs in i vårens upplaga av ”Robinson”. Nu siktar han på ”Farmen”. Foto: TV4

För värmlänningen Andreas Haraldsson blev fjolårets säsong av överlevnadssåpan "Robinson" en bergochdalbana mellan lycka och bedrövelse. Det blev hela 40 tävlingsdygn för honom innan hemfärd.

Nu stundar finalen i vårens säsong, men "Värmland" saknar både drama och humor i årets tävling.

Det är ungefär ett halvår sedan tv-tittarna fick se Andreas Haraldsson från Karlstad röstas ut ur "Robinson". En djärv plan gick i stöpet och sagan tog slut. Han stod ut i serien – inte minst genom sin knallorangea t-shirt från Värmlands fotbollsförbund som gav honom smeknamnet "Värmland".

– Jag har sett halva säsongen ungefär, men tröttnade, säger Andreas Haraldsson.

– Det är speciellt att titta eftersom jag själv varit mitt uppe i den där smeten. Men jag blev faktiskt uttråkad. Det kändes som ett jippo. Men det var kul när de lät de äldre köra mot de yngre, programledningen försöker vara lite kreativa och hitta på nya moment.

Det han saknade mest var en person som kunde få honom att skratta.

– I år var det för lite humor och för lite drama! Säsongen när jag var med var väl inte heller så dramatisk, den bästa säsongen jag har sett var den 2020.

Snart är han färdigutbildad idrottslärare och efter sommaren hoppas han på jobb. Hans medverkan i "Robinson" känns avlägsen.

– Många pratar fortfarande om det, undrar om jag har kontakt med de andra deltagarna. Men det är precis som med en gammal skolklass, man gick igenom en sak under en viss tid. Några har man kontakt med fortfarande, men det blir kanske inte att man hänger så mycket. Vi var nära då, men så fort vi kom hem igen så fortsatte alla med sina liv.

Stor dramatik i finalen av Robinson: "Skar i hjärtat""Värmland" dråpligt utröstad ur Robinson: ”Tog väldigt hårt rent psykiskt”

Är du sugen på mer tv-äventyr?

– Ja! Jag har sökt till "Farmen" igen. Tidigare har jag inte kommit med, vi får se hur det går i år. Det skulle vara kul. Hör "Let's Dance" av sig så ställer jag upp, jag vill lära mig att dansa. Hampus Hedström representerar Värmland väldigt fint tycker jag.

Hampus och Ines siktar på Let’s Dance-final: "Vi går ut och njuter"

Finalen av ”Robinson” sänds i Tv4 den 28 maj.

Artikeltaggar

Expedition RobinsonHampus HedströmHumorKändisarKarlstadNöje/KulturTVTV-serierTV4

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare