Linda, 33, förlorade kampen mot cancern: ”Behöll hoppet in i det sista”

Publicerad:
Arkivbild. Linda Engström, 33 år, gick bort under måndagen. Foto: Lisa Olaison

NWT har de senaste åren följt levnadsglada Linda Engströms sjukdomsresa med spridd äggstockscancer. Hon lyfte fram vikten av att försöka ta tillvara på varje dag och hitta glädje i tillvaron trots svår sjukdom.

Under måndagen avled Linda i sitt hem i Ekshärad efter sin tuffa kamp mot sjukdomen omgiven av sina närmaste.

– Hon behöll hoppet in i det sista, men kroppen tog stopp till slut, säger Lindas pappa Anders Engström till NWT.

Det var i mars 2021 som Linda fick besked om att hon hade spridd äggstockscancer. Därefter har hon genomgått cellgiftsbehandlingar, operationer och nu på slutet en antihormonell behandling för att bromsa bildandet av cancerceller.

Så sent som i januari i år medverkade Linda i Cancergalan i TV4. Här lyfte hon också vikten av mer forskning kring äggstockscancer.

I förinspelade inslag fick tv-tittarna också ta del av hennes vardag och även om hur hennes sjukdom påverkar och berör hennes nära och kära. Man fick också se hur Linda överraskades av att favoritdansbandet Lasse Stefanz rullade upp med sin turnébuss på hennes gård för att sedan ge en konsert hemma i hennes vardagsrum.

Dansbandsmusik var ett av Linda Engströms stora intressen. Ett annat var cruising, hon var initiativtagare till fredagscruisingen som växte till en braksuccé i Ekshärad för några år sedan.

Linda Engström tillsammans med medlemmarna i Lasse Stefanz under TV4:s cancergala.
Linda Engström tillsammans med medlemmarna i Lasse Stefanz under TV4:s cancergala. Foto: Privat

Lindas sista tid

Under måndagen skrev Lindas pappa Anders Engström på sin Facebooksida.

”Idag kom dagen jag inte ville skulle komma kl 17:45 idag tog våran dotter Linda sitt sista andetag.” Många vill lämna sina kondoleanser och beklaga den tragiska bortgången.

Anders Engström berättar för NWT om Lindas sista tid.

– Den sista veckan har hon haft två sköterskor hemma dygnet runt. De sista dagarna hade hon så ont och fick mycket smärtstillande. Annars har hon försökt att vara så aktiv som möjligt och vara med på allt, men hon har ju inte orkat, säger han.

Även på Lindas egen Facebooksida är det många som uttrycker sin sorg. Linda var på sin blogg och sociala medier helt öppen om sin sjukdomskamp och hade många följare. Många känner stor sorg, samtidigt som många också känner tacksamhet för att hon inspirerat dem genom sin styrka och livsglädje.

Linda sörjs av dottern Ester 10 år, mamma Maria, pappa Anders och av systern Anna med familj och många vänner.

Läs mer om Linda:

Linda Engström efter cancergalan: ”Jag är överväldigad”Linda ska vara med på cancergalan i TV4 – hade tv-team hemma i tre dagarLinda, 33 om sitt liv med cancer: ”Trodde att det var min sista stund på jorden”Ny canceroperation för Linda: "Går det inte bra så har jag gjort allt jag kan"Linda, 32 år om nya tunga cancerbeskedet: ”Jag är redo”Linda, 32, om kampen efter cancerbeskedet: "Vi har både skrattat och gråtit"Efter cancerbeskedet: Linda vill köra en påskrunda innan operationenLinda, 30 år har startat cruisingen i Ekshärad

Artikeltaggar

CancerEkshäradLasse StefanzLinda EngströmMänskligtSjukdomTV4

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare