Kultur på väg – motornostalgiker har chans på pris

Publicerad:
Åke Svenson tar täten i Filipstadsföreningen Östra Värmlands motorhistoriker som nu tävlar om ett arrangörspris, för sina klubbträffar, nationaldagsfirande och veteranbilsrally. Foto: Pernilla Möllberg

När Filipstad firar nationaldagen, är cruising och bilutställning självklara inslag. Nu nomineras föreningen Östra Värmlands motorhistoriker till pris i riksomfattande tävlingen Kultur på väg.

Den 6 juni är Sveriges nationaldag, men också Motorhistoriska dagen, påminner Motorhistoriska Riksförbundet om i ett pressmeddelande.

Det syns över hela landet, men fem orter lyfts fram lite extra i tävlingen ”Kultur på väg”, som Motorhistoriska Riksförbundet och Nostalgia Magazine arrangerar. Då tävlar motorhistorikerna i Filipstad mot likasinnade i Bjärred, Nyköping, Piteå och Åtvidaberg. Föreningen Östra Värmlands motorhistoriker har sin bas i Filipstad och arrangerar förutom en nationaldagsutställning i stadens centrum också regelbundna onsdagsträffar vid Bjurbäckens slusscafé och veteranbilsrallyt Hyttsvängen i augusti.

Motorkulturen är högst levande i Filipstad. Cruising i centrum är ett återkommande inslag i nationaldagsfirandet.
Motorkulturen är högst levande i Filipstad. Cruising i centrum är ett återkommande inslag i nationaldagsfirandet. Foto: Lena Richardson

Artikeltaggar

FilipstadKulturMotorcyklarNationaldagenNöje/KulturNostalgiVärmlands län

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare