Hoppa till huvudinnehållet

Här startar Nordvärmlands första Nyföretagarcentrum

Publicerad:
Arkivbild. Fredrik Igelström, näringslivsutvecklare Hagfors kommun.
Arkivbild. Fredrik Igelström, näringslivsutvecklare Hagfors kommun. Foto: Pia Holmström

Från och med i höst startar Nyföretagarcentrum i Gula villan i Hagfors.

– Vi hoppas på ökat företagande och på företag som blir ännu mer hållbara, så att de kan få rätt start och stå sig över tid, säger Fredrik Igelström, näringslivsutvecklare Hagfors kommun.

Nyföretagarcentrum finns på ett flertal orter i Sverige. I Nordvärmland har det ännu inte funnits. Till hösten blir det alltså ändring på det. Genom initiativ av det lokala näringslivet kommer presumtiva företagare kunna få rådgivning på Nyföretagarcentrum i Hagfors.

Hagfors kommun stöttar etableringen i uppstarten och kommer att bidra med 60 000 kronor årligen till satsningen och Nyföretagarcentrum kommer att drivas som en ideell förening.

– Vi har haft tjänsten förut genom Uvån. Det är jag som stått för rådgivning. Nu tänkte vi att vi är med och startar Nyföretagarcentrum istället så det läggs ut på en professionell rådgivare. Rådgivaren blir Janne Westerlund. Han är väldigt erfaren och duktig, så det här blir bra. Sedan får vi också hjälp av Nyföretagarcentrum Sverige, säger Fredrik Igelström.

En styrelse har tillsatts bestående av Cherin Nilsson, Ann-Christine Laack, Christina Lundqvist, Christer Halvardsson och Kent Söderberg.

Fredrik Igelström har handplockat personerna till styrelsen.

– De är entreprenörer själva och kan det här. Jag är väldigt nöjd med den här styrelsesammansättningen.

Christer Halvardsson föreslås bli ordförande.

– Vi ska vara en stöttning och var och en i styrelsen ska vara en mentor för någon som vill starta eget företag, säger han.

Mer information om satsningen på Nyföretagarcentrum kommer att presenteras vid en pressträff i slutet av veckan.

Fredrik Igelström ser fram emot starten av Nyföretagarcentrum.

– Det ska bli riktigt kul och just att det är så etablerat och funkar överallt, då är jag även säker på att det även kommer att fungera bra även för våran del, säger han.

Artikeltaggar

EkonomiEntreprenörskapFöretagandeFredrik IgelströmHagforsHagfors kommunNäringslivNyföretagarcentrumStyrelserUvån

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.