Förälder: ”Engelska skolan i Karlstad fungerar utmärkt”

Publicerad:
Skolledningen har funnits tillgänglig för oss oroliga elever och föräldrar hela tiden och inte "mörkat" eller gömt sig för oss på något vis, skriver insändarskribenten. Foto: HP Skoglund

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Som förälder till elev på Engelska skolan i Karlstad vill jag i den hetsiga debatt som nu pågår framföra mitt förtroende för ledningen och på vilket sätt de hanterat pågående kris.

Skandalen på Engelska skolan: Kritiserad vicerektor byter tjänst

Det är lätt att få uppfattningen via media - som just nu verkar närmast upprymda över att få bedriva en hetsjakt mot friskolor i allmänhet och Engelska skolan i synnerhet - att "alla" vårdnadshavare tycker som de föräldrar som uttalat sig i NWT/VF. Låt mig understryka att det gör vi inte och jag har inte gett dem någon som helst rätt att uttala sig å mina vägnar.

Brian Tucek är en fantastisk rektor och skolan fungerar utmärkt - även nu under denna mycket pressade situation som alla vi inblandade upplever. Skolledningen har funnits tillgänglig för oss oroliga elever och föräldrar hela tiden och inte "mörkat" eller gömt sig för oss på något vis.

Vi skulle må bra av att få fortsätta föra våra svåra och ytterst viktiga samtal om barnens bästa i denna situation utanför media men jag kände mig angelägen att offentligt framföra mitt stöd till skolans ledning för att nyansera debatten.

Förälder till elev på IES Karlstad

Artikeltaggar

BarnBrian TucekFriskolorIESKarlstadSamhälleSkola och utbildning

Läs vidare