Top Cats gör comeback: ”Inte alltid så snabba på pucken”

Publicerad:
Jon Kleppenes och de övriga medlemmarna i Top Cats släpper nya singeln ”Hearts for Gold” och spelar live i sommar. Foto: Pressbild

Nu gör Torsbybandet Top Cats comeback efter några år i dvala.

På fredag släpps singeln "Hearts for Gold" och för frontmannen Jon Kleppenes råder väntans tider – vilken dag som helst nu ska han bli pappa för första gången.

Den kommande singeln "Hearts for Gold" är skriven och producerad av Karlstadsfödde Peter Kvint som nyligen även släppt samarbeten med bland andra Albin Lee Meldau, Luke Elliot och Måns Zelmerlöw. Låten var först ämnad för Melodifestivalen, men när den inte blev uttagen får den nu i stället markera comeback för rockabillyveteranerna i Top Cats.

– Vi har jobbat med "Hearts for Gold" under en lång tid, berättar Jon Kleppenes.

– Men vi är inte alltid så snabba på pucken. Vi har inte känt oss superstressade, så det har dragit ut på tiden.

Det är speciella dagar för honom. Visst, det är fyra år sedan gruppen senast släppte ny musik – men det är något betydligt mer omtumlande som tar upp hans tankar.

– Jag ska bli pappa för första gången. Barnet var beräknat att komma i onsdags, så det kan hända vilken minut som helst nu. Det är väntans tider!

Både Jon och hans fru Mathilda arbetar som läkare på Torsby sjukhus.

– Det är fler i bandet som har barn och det är klart att det påverkar oss. Vi har andra saker att ta hänsyn till numera, allt har en längre startsträcka. Vi har jobb och gräsmattor som ska klippas, ja allt sånt. Musiken är fortfarande väldigt viktig för oss men det tar sig lite andra uttryck.

Fyra konserter blir det för Top Cats i sommar.
Fyra konserter blir det för Top Cats i sommar. Foto: Pressbild

En bromskloss

Top Cats bildades för drygt 20 år sedan och slog igenom hos den breda publiken i samband med Melodifestivalen och låten "Baby Doll" 2012. Under åren har gruppen genom idogt turnerande byggt upp en trogen skara fans runt om i landet.

– Vi har fyra spelningar i sommar, fortsätter Jon Kleppenes.

– Det är jag som har varit lite av en bromskloss när det gäller turnerandet. Jag har sagt att det inte får vara längre bort än att jag kan åka hem efter konserten. Att skaffa barn var ett högst gemensamt beslut av mig och Mathilda och nu så här tidigt känns det bra att vara hemma så mycket som möjligt.

Första konserten är i Uddeholmsladan på midsommardagen.

– Sedan kör vi i Arvika den 26 juni och i Åmotsparken den 8 juli. Sedan avslutar vi med Torsbykalaset den 12 juli. Sedan blir det fler konserter i höst.

Ytterligare några låtar ligger klara för release.

– Men som sagt, vi är inte så snabba. I den bästa av världar hade vi fått ut dessa i år, men jag lovar inget. En tröst är att vår musik inte är så tidsbunden, det är inte fluga som vi hängt på och som snart kan vara förbi. Vi spelar inte epadunk. Fast vi borde kanske ha lite mer bråttom.

Han skrattar och hyser en förhoppning om att fansen finns kvar och har tålamod.

– Hoppas det! Vi får se. Jag tänker att våra fans kanske växer med oss, de börjar väl också bli vuxna vid det här laget? Det behöver kanske inte bara vara runt midnatt på en folkpark längre man ser oss. Vi kan hitta andra sammanhang.

"Hearts for Gold" släpps den 26 maj.

Artikeltaggar

ArvikaJon KleppenesKändisarKonserterMusikNöje/KulturSpelningarTop catsTorsbyTorsbykalasetUddeholmsladan

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare