Hoppa till huvudinnehållet

Stadsbiblioteket håller stängt – i två veckor

Publicerad:
Stadsbiblioteket kommer att hålla stängt i två veckor till följd av den avslutande delen i renoveringen. Arkivbild. Foto: Lena Richardson

Renoveringen av Stadsbiblioteket i Karlstad går nu in i den sista delen. Det innebär att de behöver hålla stängt från 19 juni fram till 2 juli.

– Det är de avslutande veckorna som vi inte klarar av att ha öppet samtidigt som vi renoverar, säger bibliotekschef Åsa Hansen.

Renoveringen av Stadsbiblioteket har fortgått under en tid och nu går den in i den avslutande delen vilket innebär att de kommer hålla stängt i två veckor. Anledningen är att innertaket innanför entrén ska göras i ordning.

– Det är en svår del så att ha öppet och ha besökare fungerar inte, säger Åsa Hansen.

Själva bibliotekshuset kommer att hålla öppet som vanligt då det bara är innanför Stadsbibliotekets dörrar arbetet kommer att utföras.

– Så övrigt i huset och på det våningsplanet kan man sitta som vanligt.

Närbiblioteken håller öppet

Under tiden det är stängt går det inte att hämta eller låna böcker på Stadsbiblioteket. Men om man behöver lämna tillbaka något kan det göras i en återlämningslåda utanför.

Närbiblioteken i kommunen kommer alla att ha öppet fram till 30 juni, varav Kronoparkens bibliotek har öppet hela sommaren. Där finns det möjlighet att låna böcker samt använda datorer och skrivare.

– Sen kommer vi också ha öppet i telefon mellan klockan 10–16 så man kommer kunna prata med oss om det är något som man funderar på, säger Åsa Hansen.

Stadsbiblioteket öppnar igen måndagen den 3 juli.

Artikeltaggar

Åsa HansenBibliotekBöckerBostad och byggenKarlstadKronoparkenLitteraturRenoveringar

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.