Hoppa till huvudinnehållet

Succéflytt för Oskar Alvers – som lider med Karlstad: ”Något som inte stämmer”

Publicerad:
Här gör Oskar Alvers mål på straff för Karlstad. Nu spelar han i serieledande Dalkurd. Foto: Lisa Olaison

Han lämnade Karlstad för spel i Dalkurd inför den här säsongen.

Flytten har blivit en succé för Oskar Alvers men han lider med sin förra klubb.

– Det är verkligen tråkigt att se att det går så dåligt för Karlstad, det märks att det är något som inte stämmer, säger han.

Oskar Alvers hade en viktig roll i offensiven i Karlstad men sedan flytten till Dalkurd har han gått ner som vänsterback.

Säsongsinledningen för Dalkurd har varit mycket bra, men för hans gamla lag har det gått betydligt tyngre.

Hårdsatsande Karlstad ligger näst sist efter nio omgångar.

– Jag hade inte väntat mig att det skulle vara en så stor skillnad mellan Karlstad och Dalkurd. Det är verkligen tråkigt att se att det går så dåligt för Karlstad. Jag har sett några matcher och det märks att det är något som inte stämmer, jag känner inte igen spelare som jag har spelat med, säger Alvers.

Och han tillägger:

– Karlstad har inte haft flytet med sig heller, som till exempel mot Sollentuna när man skapade många chanser men åkte på ett rött kort från ingenstans. Jag hoppas att man kan vända trenden.

Sju nollor av nio

Att vända på en trend är inte något som Alvers och Dalkurd behöver sikta in sig på utan istället behålla den. Dalkurd åkte ur superettan den senaste säsongen och trots en stor spelaromsättning, varav många kom in sent, har man övertygat stort med åtta vinster på nio matcher och en serieledning på fem poäng.

– Vi har fått ihop det superbra. Det som utmärker oss som lag är att vi har hållit nollan i sju av nio matcher. Spelet har inte stämt jättebra i alla matcher men håller man nollan räcker det med att man gör ett mål. Det finns absolut mer att ta av i vårt spel.

En stor del i den defensiva succén för Dalkurd har Oskar Alvers som har spelat samtliga matcher från start på sin position som vänsterback.

– Här har jag en annan position än i Karlstad men jag har varit back tidigare. Vår tränare Amir Azrafshan säger att han alltid har sett mig som vänsterback och att vi bara har släppt in fyra mål är ett okej betyg...

Jobbar 60 procent

Det var i början av januari som det blev klart att Oskar Alvers skulle lämna Karlstad för Dalkurd.

– Jag ville prova något nytt då jag alltid har bott i Karlstad. Jag kände att det var dags att flytta och utmana sig själv så att man inte står still och blir bekväm. När man lämnar vill man inte göra det till en seriekonkurrent utan för ett lag högre upp, men det har aldrig kommit något konkret förslag och så ringde Amir.

I Dalkurd är det andra förutsättningar med träning på dagtid, oftast vid 13-tiden.

– Eftersom jag jobbar med IT kunde jag behålla jobbet och sköta det från distans. Företaget har varit stöttande och jag har gått ner till att jobba 60 procent vilket är perfekt. Den här flytten var något jag behövde, en ny utmaning och jag trivs superbra.

På lördag väntar ett toppmöte för Dalkurd när Sandviken kommer till Studenternas i Uppsala. En ny vinst och man kopplar ett hårt grepp om direktplatsen till superettan.

– Vi är starka hemma och verkligen redo, säger Alvers.

Kapten Bellander om faktorn som kan bli Karlstads räddning: ”Ljuset i mörkret”Det här kan faktiskt gå åt helvete, Karlstad Fotboll

Artikeltaggar

Dalkurds FFFotbollIF Karlstad FotbollOskar Alvers

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.