Hoppa till huvudinnehållet

Munkforsförare trea i Höljes

Publicerad:
Robert Nyström, Ludvika, vann bilcrosstävlingen i Höljes, före norrmannen Kristoffer Kalfoss och Henrik Lindberg, Munkfors.
Robert Nyström, Ludvika, vann bilcrosstävlingen i Höljes, före norrmannen Kristoffer Kalfoss och Henrik Lindberg, Munkfors. Foto: Christian Gustafsson

Vi har tidigare berättat om bilcrossen i Höljes, men missade att bäste värmlänning blev Henrik Lindberg från Munkfors.

Den första bilcrosstävlingen på VM-rallycrossbanan i Höljes genomfördes i torsdags (Kristi himmelfärdsdagen). Det var fjärde deltävlingen i Svenska bilsportförbundets nya cup i grenen, som kan liknas vid ett mellansteg mellan folkrace och rallycross.

Henrik Lindberg i en Opel tog sig ända till final, via andraplats i semifinalen, och lyckades i slutuppgörelsen knipa en tredjeplats bakom segraren Robert Nyström, Ludvika, och norrmannen Kristoffer Kalfoss.

Efter följde Ricky Bergsman, Finnskoga, Rasmus Carlsson, Filipstad, och Daniel Samuelsson, Westom.

Artikeltaggar

Daniel SamuelssonFilipstadFolkraceLudvikaMotorsportMunkforsOpelRallycrossRasmus Carlsson

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.