Hoppa till huvudinnehållet

Karlstad Fotbolls vd: ”Har för dagen inga planer på att sparka någon”

Publicerad:
Thomas Andersson har varit vd för Karlstad Fotboll i drygt två månader. Han berättar om det arbete som nu sker för att få laget att lyfta från det dystra tabelläget man befinner sig. Foto: Helena Karlsson

Bakom kulisserna hos Karlstad Fotboll jobbas det febrilt för att vända den dystra trend klubben befinner sig i.

– Vi vrider och vänder på det mesta för att se vad vi på kort sikt kan göra för att vända på det här, säger vd Thomas Andersson.

Mitt i krisen: En bra nyhet för Karlstad Fotboll

Möten hålls med både spelare och tränare för att hitta nycklar framåt.

Och nycklarna måste hittas snabbt. Karlstad Fotboll befinner sig i botten av tabellen på samma poäng som jumbon Piteå.

– Vi vrider och vänder på det mesta för att se vad vi på kort sikt kan göra för att vända på det här och förbättra förutsättningarna ytterligare. Vi jobbar hårt med det här internt, säger klubbens vd Thomas Andersson.

Andersson fortsätter:

– Vi är fullt medvetna om situationen, vi har tagit 16 poäng mindre än de som leder serien och behöver verkligen knyta näven och plocka poäng.

”Sexpoängsmatch”

Nästa utmaning är en riktigt tuff sådan. Sylvia, som ligger en poäng före, väntar borta på lördag. Måstematch? Absolut.

– Ja, det är en sexpoängsmatch såklart. I den här situationen blir det ju så även om alla poäng är lika mycket värda.

Kan du berätta om de möten ni haft med spelare och tränare? Vad framkommer på dem?

– De kretsar kring att vi måste ha insikt om var vi är just nu. Vi har en långsiktig ambition att bli ett elitlag, vilket inte har förändrats, men kortsiktigt ska vi inte förlora en massa fotbollsmatcher. Vi vill vara med och fightas även om vi inte vinner varje match. Men insikt är viktigt, för att förstå varför vi ligger där vi gör. Sen att försöka att få alla att komma samman och ge sitt yttersta, att ge allt för klubben och sig själva i 90 minuter på planen.

Stort engagemang

I en intervju som gjordes med lagkapten Andreas Bellander tidigare på måndagen lyftes känslan i gruppen som en avgörande faktor framåt.

För trots det mörka tabelläget är stämningen god.

– Det upplever jag också i samtalen. Det händer lite saker i huvudet när man förlorar, och det är jätteviktigt att spelarna inte får hängande huvuden och känner en uppgivenhet. Jag upplever att det är ett gäng som vill mycket, men det har knutit sig, säger Andersson.

Kapten Bellander om faktorn som kan bli Karlstads räddning: ”Ljuset i mörkret”

Har du och ni i ledningen förtroende för Albert Bunjaki som tränare?

– Albert är vår tränare, och han jobbar med spelarna som finns i truppen idag. Allt är uppe för diskussion. Vi har för dagen inga planer på att sparka någon spelare eller tränare utan jobbar på att göra det bästa vi kan med det material vi har både på tränarbänken och fotbollsplanen.

Upplever du att det finns en oro från sponsorer och publikhåll nu när tabelläget ser ut som det gör?

– Det är många som hör av sig. Och det är positivt att det finns ett engagemang och det är väldigt stort. Jag har inte varit här så länge och har inte så mycket att jämföra med. Vad jag förstår har det varit si och så kring det och fotbollen tidigare. Går det då dåligt en period ger många uttryck för sin besvikelse. Det är klart, man är hellre påpassad med glada tillrop och att det går bra. Men vi jobbar allt vi kan för att kunna vända det här.

Det här kan faktiskt gå åt helvete, Karlstad Fotboll

Artikeltaggar

Albert BunjakiFotbollIF Karlstad FotbollPiteåThomas Andersson

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.