Hoppa till huvudinnehållet

Extremt stöd till Jacquelines familj: ”Insamlingen är uppe i 65 000 nu”

Publicerad:
Foto: VärmDal NWT Media

Efter att initiativtagaren Fanny Folkesson, från Julhjälpen, startade en insamling till familjen efter Jacqueline Löfqvist hemska motocross-olycka förra lördagen har stödet varit enormt.

– Insamlingen är uppe i 65 000 kronor nu. Stödet har varit extremt stort och vi nådde 60 000 kronor innan det ens hade gått två dygn sedan starten av insamlingen. Det känns bra att jag tog initiativet då de verkar gett stöd ekonomiskt men även stöd genom kommentarer och hälsningar till familjen, säger hon.

Fanny Folkesson berättar att det stora stödet kring insamlingen varit fantastiskt.

– Det har varit två dygn som jag i princip varit fast vid telefonen hela tiden för att hinna uppdatera hur de gått med insamlingen samt hållit koll på vad som kommit in, men det har helt klart varit värt det. Det har verkligen märkts att de är omtyckta här i Filipstad men även utanför, inom sporten.

Jacqueline Löfqvist från Filipstad skadade sig allvarligt under motocross-SM i Uddevalla förra lördagen. Julhjälpen startade därför en insamlingen till familjen som nådde enda 65 000 kronor.
Jacqueline Löfqvist från Filipstad skadade sig allvarligt under motocross-SM i Uddevalla förra lördagen. Julhjälpen startade därför en insamlingen till familjen som nådde enda 65 000 kronor. Foto: Emely Wallo Bergare

Har du pratat något med familjen om detta enorma stöd?

– Ja, jag har haft kontakt med familjen som är otroligt tacksamma och rörda att så många har velat stötta dem. Familjen har fått dessa pengar nu så jag hoppas det hjälper till att släppa lite oro. Vi har insamlingen igång fortfarande men nu har vi hänvisat till Jackies eget nummer om man vill hjälpa till, så det finns fortfarande möjlighet att stödja om man vill och all info finns på Julhjälpen på Facebook, avslutar Fanny.

Fanny Folkesson, initiativtagare till insamlingen, är chockad över det extrema stöd som funnits under dessa dagar.
Fanny Folkesson, initiativtagare till insamlingen, är chockad över det extrema stöd som funnits under dessa dagar. Foto: Sanna Aronsson Sandberg

FOTNOT: Jacquelines tillstånd är fortfarande kritiskt och hon vårdas fortfarande nedsövd på Sahlgrenska.

Artikeltaggar

FacebookFilipstadJacqueline LöfqvistJulhjälpenMänskligtMotocrossSportUddevalla

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.