Hampus och Ines siktar på Let’s Dance-final: "Vi går ut och njuter"

Publicerad:
Nu har Hampus Hedström och hans partner Ines Stefanescu chans att nå final i "Let's Dance". Foto: Annika Berglund

I 14 veckor har de dagligen kämpat tillsammans Hampus Hedström och hans partner Ines Stefanescu.

Nu återstår det bara två avsnitt av årets "Let's Dance"-säsong och under lördagens direktsändning ska finalparen utses.

En smygtitt på parets träning tidigare i veckan avslöjar att Hampus bland annat kommer att hjula och lyfta upp Ines som har benen i split.

– Nu är det semifinal och vi steppar upp! Jag har fått massor med utmaningar, jag ska även flyga i numret, berättar Hampus Hedström entusiastiskt.

Veckans program inleds med en bakläxa. De tre återstående paren har fått i uppgift av juryn att göra om en av de danser de gjort tidigare under säsongen. För Hampus och Ines del är det tangon till tonerna av Blurs "Song 2" som ska dansas om.

– Det blir till att göra om och göra rätt. Tony Irving har instruerat oss vilka detaljer vi ska förbättra. Han har påtalat allt vi gjorde fel helt enkelt. Vi går in väldigt djupt i tekniska detaljer och siktar på att göra dansen till perfektion. Det är nu det ska avgöras åt vilket håll lilltån ska peka.

Semifinalens andra dans får paren bestämma själva. Juryn har gett dem Thomas Stenströms låt "Andas in andas ut".

– Vi gör en modern danstolkning med mycket energi. Dansen ska handla om saker som prestationsångest. Jag har lärt mig genom det här att dans är en bra och smart kanal att hantera och uttrycka saker. Skildra känslor som är svåra att prata om.

300 000 följare

Under de veckor som Hampus Hedström har dansat inför miljonpublik har skaran som följt honom växt. Han berättar om ett massivt stöd från alla tänkbara håll, han får rapporter från sina föräldrar hemma i Sunne och nås av pepp och hejarrop på sina sociala medier. Många hör dessutom med sig med konkreta tips för att förbättra dansförmågan.

– Nu har "vanligt fôlk" börjat bry sig! Jag har haft mina digitala följare tidigare, men nu är det något helt annat.

Hampus och Johan Östling i ny serie: "Värmland skildras med en stor hög kärlek"

På sociala medier som Tiktok, Instagram och Youtube har han mellan 200 000 och 300 000 följare på varje plattform.

– Det är häftigt att ta del av människors kommentarer och så, det är så många som verkligen genuint vill att det ska bra för mig.

Vid sin sida har Hampus Ines Stefanescu som har skapat alla danser de framfört. Hon pratar om ett gemensamt driv.

– Delade vi inte drivet och motivationen hade vi aldrig funkat tillsammans, säger Ines Stefanescu. Vi har samarbetat kring allt – från träning till kostymer och koreografi. Vi är ett dream team. Jag skulle aldrig stå ut med någon annan i 14 veckor, fem timmar per dag.

Ines, om du får säga något om Hampus bästa och värsta sidor?

– Hans sämsta sida är att han har svårt att prata om sina känslor. Vilket förvånade mig. Men den här resan har krävt att han vågar öppna upp sig och vara sårbar, inte bara inför mig, utan inför hela Sverige. Hampus är också väldigt självkritisk, han har svårt att stanna upp och inse hur duktig han faktiskt är. Och det gäller inte bara dansen utan generellt i livet.

Hon tystnar för att samla tankarna kring de positiva sidorna.

– Det som har gjort att Hampus kommit så långt i tävlingen är just drivet. Det kommer göra att han kommer gå långt i livet överlag. Han vill så gärna och lägger hela sitt hjärta i det han gör. Och han är så charmig och snäll mot alla. Vill alla väl. Hampus är bra.

I veckans danser ska de dels framföra sin tango sedan tidigare och dels genomföra en modern dans som uttrycker prestationsångest.
I veckans danser ska de dels framföra sin tango sedan tidigare och dels genomföra en modern dans som uttrycker prestationsångest. Foto: Annika Berglund

"Allt sitter nu”

Inför semifinalen ställer Ines Stefanescu sitt hopp till tittarna.

– Det kan gå hur som helst. Allt sitter nu – från kostym till koreografi. Det enda vi kan göra nu är att gå ut och ha kul och hoppas på tittar-rösterna. Oavsett hur det går är jag och Hampus väldigt nöjda med den här resan.

De är lite skrockfulla, har en speciell ritual som de kör varje lördagsmorgon.

– Vi äter ett kokt ägg. Första gången vi gjorde det gick det väldigt bra för oss så vi har fortsatt med det.

Hampus skjuter in.

– Det är inte alltid man är så sugen på det där ägget, men vi petar i oss varsitt. Vi har inget val.

– Vi är båda väldigt nervösa innan, fortsätter Ines. Men jag försöker hålla nere min nervositet så det inte ska smitta Hampus. Varje gång vi går ut inför publiken och tv-kamerorna så gör vi det som om det vore vår sista dans. Vi går ut och njuter och har kul så vi inte ångrar något efteråt oavsett hur det går. Det är en fantastisk känsla bara att stå på det där scengolvet. Det är bland det häftigaste jag har gjort.

Hampus och Johan Östling i ny serie: "Värmland skildras med en stor hög kärlek"

Ines nickar instämmande när Hampus ger en sista kommentar inför kvällen.

– Nu blir det att gå hem eller gå till final. Jag var inställd på att åka ut tidigt, att hamna där jag är nu med vittring på en finalplats, det känns overkligt. Det här har blivit mitt liv, nu när jag är så nära finns det ingenting annat än att göra allt för att gå hela vägen.

”Let’s Dance” visas i TV4 på lördagar.

Artikeltaggar

BlurDansDanssportHampus HedströmInstagramKändisarLet's danceNöje/KulturSkildraSmittorSociala nätverkSunneTräningTVTV4Youtube

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare