Hoppa till huvudinnehållet

Mittbacken petad och skadeläget bättre för Degerfors: ”Jättebra att spelare är tillbaka”

Publicerad:
Degerfors med tränare Andreas Holmberg föll senast med 1–6 borta mot Häcken och nu väntar AIK på ett utsålt Stora Valla.
Degerfors med tränare Andreas Holmberg föll senast med 1–6 borta mot Häcken och nu väntar AIK på ett utsålt Stora Valla. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Gustav Granath och Christos Gravius som missade senaste matchen är med i Degerforstruppen till hemmamötet med AIK.

– Alla som vi tar ut till matchen är tillgängliga och redo för att starta i alla fall, säger DIF-tränaren Andreas Holmberg.

Degerfors IF kommer från 1–6-nederlag i allsvenskan mot BK Häcken och i morgon väntar AIK hemma på Stora Valla.

– Det är en jätterolig match såklart. Vi känner oss laddade, säger Degerforscoachen Andreas Holmberg och berättar om mittbacken Gustav Granath som är tillbaka i DIF-truppen:

– Det känns jättebra att spelare har kommit tillbaka. Christos Gravius är tillbaka och ”Sebbe” (Sebastian Ohlsson) är med i sin andra match och även för Rasmus Örqvist är det andra matchen nu. Man vill ha dessa spelare i träning och match så det känns jättebra.

Är Granath, Ohlsson och Gravius redo för att starta?

– Alla som vi tar ut till matchen på lördag är tillgängliga och redo för att starta i alla fall. Sedan är det alltid en bedömning om hur mycket spelarna orkar, hur läget är med form och fys och allt sådant.

Elyas Bouzaiene avbröt måndagens träning och även där ger Holmberg positiva DIF-besked.

– Det är inga bekymmer.

Degerforsspelaren klev av träningen med lindat lår: ”Det högg till lite”
DIF-mittbacken Sean Sabetkar saknas i truppen till hemmamatchen mot AIK.
DIF-mittbacken Sean Sabetkar saknas i truppen till hemmamatchen mot AIK. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN

Mittbacken Sean Sabetkar är utanför den trupp som Degerfors presenterat på sin hemsida och Andreas Holmberg berättar vad status är på Sabetkar.

– Det är bara att vi har många mittbackar som är med. Det är bra status på honom och han är jätteviktig för vår grupp. Han är duktig på alla sätt och vis men han kommer inte vara med i truppen i morgon.

Vad blir viktigt för er mot AIK om du ska nämna ett par saker?

– Att vi kommer upp i vår standard. Det vi ska prestera och det vi ska göra, det är det absolut viktigaste. Det har vi inte varit uppe på under ett tag.

– Sedan är det klart att vi behöver titta på deras styrkor och liksom besvara det men framför allt att vi kommer upp i en bra prestation som lag som vi inte har gjort på ett tag nu. Vi behöver upp på den och göra rätt saker, det är vad det handlar om.

Degerfors Christos Gravius och IFK Göteborgs Elias Hagen.
Degerfors Christos Gravius och IFK Göteborgs Elias Hagen. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN

Och det är alltså ett fullsatt Stora Valla som väntar i morgon klockan 15.00 när DIF ställs mot AIK, och det vill Degerfors såklart dra fördel av.

– Självklart. Det är sådana här matcher man vill spela och det ska bli jätteroligt med ett fullsatt Valla och bra väder. Det är bara att köra.

A-lagskontrakt för Degerforstalang: ”Få chansen i allsvenskan och visa upp mig”DIF:s backklippa tillbaka – som mittfältare: ”Tappar huvudena”

Degerfors trupp mot AIK: Sondre Rossbach (mv), Gustav Granath, Karim Mammar, Joe Gyau, Oscar Wallin, Sebastian Ohlsson, Diego Campos, Gustav Lindgren, Dijan Vukojevic, Christos Gravius, Erik Lindell, Fortune Bassey, Seid Korac, Rasmus Örqvist, Albin Mörfelt, Elyas Bouzaiene, Peter Gwargis, Justin Salmon, Jonas Olsson (mv) och Damjan Pavlovic.

Skador samt utanför truppen: Sean Sabetkar, Carl Ljungberg, Jamie Bichis, Alexander Hedén Lindskog, Depi Ilunga, Filip Järlesand och Nikola Djurdjic.

Artikeltaggar

AIKAllsvenskanAndreas HolmbergBK HäckenChristos GraviusDegerfors IF HerrElyas BouzaieneFotbollGustav GranathRasmus ÖrqvistSean SabetkarSebastian OhlssonStora Valla

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.