Hoppa till huvudinnehållet

Åmotfors har fyra raka segrar – vann mot Gunnarskog/Bortan med 3-1

Publicerad:

Åmotfors är i bra form just nu. På torsdagen kom seger nummer fyra i rad, efter 3-1 (1-1) hemma mot Gunnarskog/Bortan. Det innebär också att Gunnarskog/Bortan har fyra raka förluster i division 6 Värmland västra herr i fotboll.

– Matchen är jämn men Åmotfors offensiva spelare avgör matchen och det är väl det som skiljer lagen åt egentligen, spelmässigt är vi lite bättre än dem tycker jag. Vi gör återigen en mycket bra första halvlek där vi tar ledningen och kontrollerar matchen känns det som. Vi spelar oss igenom deras mittfält gång på gång och det är jag jättenöjd med men Åmotfors får in 1-1 i slutet av första halvleken och det kändes snöpligt då vi var det klart bästa laget i första halvleken. Andra halvleken skapar Åmotfors mer farliga chanser och de gör 2-1 efter en tilltrasslad situation och då står det och väger lite. Vi får ett friläge till att göra 2-2 men deras målvakt får upp en hand och räddar målet. Vi går framåt och satsar på att göra en kvittering då de gör 3-1 på slutet. Jag är jättenöjd med vårt spel idag igen och hela laget ska ha beröm för insatsen men vi behöver bli bättre i den sista tredjedelen av planen. Extra beröm till Sabri Barandagiye, Adam Hult Andersson, Anton Jansson och Gibson Ceron, kommenterade Gunnarskog/Bortans tränare Stephan Retzman.

Åmotfors tränare Björn Alexandersson om matchen:

– Självklart jätteskön derbyseger men den satt långt inne. Första 30 är gästerna bättre och vi är inte alls påkopplade som i de tre första matcherna. Starkt att vända och vinna trots att spelet knackade. Fyra raka är en skön inledning på serien.

Kristoffer Adolfsson gjorde alla tre målen för Åmotfors. Zoltan Biro gjorde gästernas mål.

Gunnarskog/Bortan har haft en tuff start på serien och är helt utan poäng efter fyra spelade matcher. Åmotfors har tolv poäng.

I nästa match möter Åmotfors Grums 2 borta på fredag 26 maj 19.00. Gunnarskog/Bortan möter Eskilsäter lördag 27 maj 16.30 hemma.

Artikeltaggar

Åmotfors IFDivision 6 Värmland västraForsvallenFotbollGunnarskog/Bortan

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.