Hoppa till huvudinnehållet

Karlstad kryssade efter omdiskuterad straff: ”Tog på bröstet”

Publicerad:
Erik Björndahl fick komma tillbaka till spel och gjorde dessutom ett av målen.
Erik Björndahl fick komma tillbaka till spel och gjorde dessutom ett av målen. Foto: Oliver Thyberg

Karlstad Fotbolls hemmamatch mot Hammarby slutade oavgjort 2-2, efter att Karlstad tagit ledningen och gästerna kvitterat på straff i den andra halvleken.

Båda Bajenmålen sorterade nämligen under avdelningen bjudningar.

– 1-0 rullar de in efter ett bra förarbete. Sedan kom en situation man kan ifrågasätta och de får en straff med sig, förklarar tränaren Albert Bunjaki med en suck.

Hammarby, som hade ett visst bollövertag under den första halvleken, noterades också för öppningsmålet i matchminut 20. Karlstad stod för den näst bästa chansen, en nick i översidan av ribban i minuterna därefter.

– När vi bytte in (Moustafa) Benshi så kompletterade han Erik Björndahl väldigt bra och vi tar ledningen. Vi gör en väldigt bra prestation och att komma tillbaka efter fyra förluster är inte enkelt, konstaterar Bunjaki.

De två satte också lite av sin prägel på den här matchen då deras samarbete gav både 1-1 och 2-1– innan matchklockan tickat in på 45 minuter.

– Jag var lite närmare honom och han vann många dueller. Vi skötte det bra tillsammans, säger Moustafa Benshi.

Går ut bättre

I andra vägde vågskålen ännu mer över till värmlänningarnas sida, åtminstone spelmässigt.

– Vi går ut och har ett mycket bra tempo i andra och skapar en hel del, men vi släpper också igenom någon boll och drar på oss en straff – som tog på bröstet, säger lagkaptenen Andreas Bellander.

Straffen, i den 64:e matchminuten, exekuterades effektivt fram till 2-2.

– Straffen kändes lite spontant för lätt. Vi var nära att vinna matchen och vi lyckas vända den negativa trenden, med lite tur hade vi kunnat ta tre poäng i dag, menar Bunjaki.

Han fortsätter:

– Vi trycker på dem ordentligt och låter inte dem spela. Jag tror inte att de vill komma tillbaka och spela mot Karlstad igen.

Hur var Tingvalla att spela på?

– Det är en annan känsla. Jag gillar att spela här, men jag gillar Sola också, Tingvalla har en skön känsla, tycker Bellander.

Arbetsinsatsen var bra överlag och värmlänningarna skötte sig med den äran.

– Vi gör en bra insats, vilket är superpositivt och vi kämpar för varandra och går in i närkamper, vi förtjänar att vinna den här matchen.

Håller undan

Karlstad har en oavgjord, fyra förluster och 6–11 i målskillnad på de senaste fem matcherna. De främsta utmanarna just nu – Umeå – förlorade mot Hammarby i lördags och ligger snäppet före värmlänningarna med en poäng.

– I denna serien finns det inte någon match som man känner att man kan räkna hem. Vi ser ju hur lagen slår varandra. Men i dag höjer sig alla och tar ansvar. Vi möter en av seriens bästa lag och de målen de gör är de enda chanserna de har.

Karlstad spelar borta mot Umeå på söndag.

Artikeltaggar

Albert BunjakiFotbollHammarby TFFIF Karlstad FotbollMoustafa BenshiTingvalla IP

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.