Hoppa till huvudinnehållet

Tvingades lägga ner Sunset Cinema – nu satsar Jan Danielsson på café

Publicerad:
Efter två somrar tvingades Jan Danielsson lägga ner strandrestaurangen Sunset cinema vid Tullholmsviken. Nu tar han nya tag, och satsar på café. Foto: Peter Bäcker

Jan Danielsson tvingades lägga ner sin populära containerrestaurang Sunset Cinema.

Nu tar han över Café Koppen i Karolinen.

– Jag sprang på Conny Rådström, som ska gå i pension, och fick frågan. Vi har gemensamma bekanta, säger Jan Danielsson. Då får jag väl ta över det då, sa jag, för något ska man ju göra. Så blev det så, svårare var det inte.

Han tar över verksamheten första juni.

– Det har gått så fort. Nu vill jag bara ta över och komma i rullning, sedan kommer jag väl att plöja ner en massa idéer där.

Besvikelse

Två somrar drev Jan Danielson restaurangen Sunset Cinema i ett par containrar vid Tullholmsviken i Karlstad. Han såg fram emot ytterligare en sommar men så blir det inte.

Efter flera ronder mot Karlstads kommun om bland annat alkoholtillstånd slängde han in handduken. NWT har berättat om det i flera artiklar.

– Det var inte roligt. Det är klart att det är en besvikelse. Det är en enorm skillnad att gå in med en privat hyresvärd, som jag gör nu. Allt är jättesmidigt och det är raka rör: det här kan du göra, det här kan du inte göra.

Artikeltaggar

HandelJan DanielsonKarlstadKarlstads kommunKarolinenMat och dryckNäringslivPensionRestaurangerTullholmsviken

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.