Hoppa till huvudinnehållet

Ny storsatsning på "Sagan om ringen"-värld

Publicerad:
Spelet baseras på böckerna snarare än filmatiseringen av det episka fantasyeposet. Arkivbild. Foto: Sang Tan/AP/TT

Ett massivt flerspelarspel (MMO) som utspelar sig i "Sagan om ringen"-världen Midgård utvecklas av den svenska spelkoncernen Embracer i samarbete med Amazon.

Spelet baseras inte på filmerna och inte heller på tv-serien, utan från böckerna i "Sagan om ringen"-trilogin samt föregångaren "Bilbo – En hobbits äventyr", uppger Embracer.

Spelet beskrivs som en storsatsning för pc och konsoler, och befinner sig tidigt i produktionen.

Sedan augusti i fjol äger den svenska företagsgruppen Embracer film- och spelrättigheterna till fantasyeposet, efter att ha köpt bolaget Middle-earth Enterprises.

"Vår utvecklingsgrupp har länge längtat efter att ge spelarna en ny version av 'Sagan om ringen' och vi är hedrade och tacksamma över att Middle-earth Enterprises anförtror oss denna ikoniska värld", säger Christoph Hartmann, chef vid Amazon Games, i ett pressmeddelande.

Utvecklingen leds av Amazons studio i Orange County i Kalifornien.

Det är inte Amazons första partnerskap med Embracer, de utvecklar även ett nytt Tomb Raider-spel med spelstudion Crystal Dynamics.

Artikeltaggar

AmazonBöckerChristoph HartmannEmbracerFilmFilmerKalifornienLitteraturMiddle-earth EnterprisesMidgårdPressmeddelandeTV-serier

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.