Hoppa till huvudinnehållet

Lars Nilsson (S) om skilsmässan från förvaltningschefen: ”Det är inte så roligt”

Publicerad:
Reporter Ida Oscarsson
Ida Oscarsson
ida.oscarsson@nkp.se
Lars Nilsson (S), kommunalråd i Kristinehamn.
Lars Nilsson (S), kommunalråd i Kristinehamn. Foto: Kristinehamns kommun

Under två veckors tid har han och HR utrett arbetsmiljöfrågan kring Marielle Brandlöv Nilsson. I fredags menar han att det tog stopp, varför mötet under tisdagsförmiddagen sammankallades med kommunstyrelsen.

Vad var det som ledde fram till ett enhälligt beslut i kommunstyrelsen?

– Nej, det var ju hur det här har utvecklats och det beskrivs ju rätt så bra i pressutskicket så jag hänvisar till det.

Hon är fortfarande förvaltningschef i praktiken men ni har gett i uppdrag att hon inte ska vara det. Vad kommer det leda till tror du?

– Det får ju förhandlingarna imorgon (läs onsdag) komma fram till, vad fortsättningen blir på det här. Det finns väl flera olika alternativ så som jag ser det. Jag kan inte föregå vilka åtgärder som kommer vara, förutom det att vi från kommunstyrelsen rekommenderar att hennes uppdrag som förvaltningschef avslutas, med de motiveringarna som vi har i pressmeddelandet.

– Det är inte så roligt, men så är det. Jag har inte så mycket mer att säga.

Under tisdagens möte så menar han att både han och HR lade fram varsin muntlig rapport. Enligt Lars Nilsson så har det varit svårt att komma fram till en lösning på arbetsmiljöproblemen.

– Jag kände väl i förra veckan att jag försökt vara en medlare men jag har inte kommit intill ordentligt. Jag har intervjuat alla parter i det här. Den samlade bilden jag har fått har jag presenterat för kommunstyrelsen.

När du säger att du inte kommit intill, vem är det du inte kommit intill då?

– Det har varit svårkommunicerat, det är svårt att komma vidare i diskussionerna, man fastnar väldigt mycket.

Vem är det som fastnar?

– I det här läget har det varit Marielle, i de intervjuerna, som inte kommer någonvart. Det fastnar.

Kring vad fastnar det?

– Det fastnar i väldigt mycket att det inte finns några problem, bara han slutar skrika så är det helt okej. Jag menar, utredningen har vi redan gjort en bedömning på så jag försöker ju komma vidare hur vi löser ett problem och vi har fastnat totalt. Och där är vi och jag har gjort min rapport utifrån det och rapporterat mitt intryck ifrån de här mötena.

– Tyvärr så har jag inte lyckats att få till en bra lösning som alla köper som är helt okej.

De som han intervjuat är bland annat Marielle Brandlöv Nilsson, Martin Willén, ledningsgruppen och politiker. Enligt honom var syftet med de intervjuerna att få till en helhetsbild.

Artikeltaggar

BeslutKommunstyrelsenKristinehamnKränkningsanmälanLars NilssonMartin WillénPolitikUtredningar

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.