Hoppa till huvudinnehållet

Dennis skåpbil blev stulen och eldades upp

Publicerad:
På söndagsmorgonen kallades räddningstjänsten till en bilbrand. Det visade sig att skåpbilen som brann var stulen.
På söndagsmorgonen kallades räddningstjänsten till en bilbrand. Det visade sig att skåpbilen som brann var stulen. Foto: Privat

Strax före klockan 10 på söndagsförmiddagen ringde polisen till Säfflebon Dennis Hareskog. De undrade om han hade koll på sin bil. Han svarade ja, men tittade ut och upptäckte att bilen var borta.

Stal skåpbil – satte den i brand inne på skolområde: ”Öppna lågor”

Dennis berättar att polisen då förklarade vad som hade hänt. Tidigare på morgonen hade räddningstjänsten larmats till en bilbrand vid Tegnérskolan. Enligt uppgifter från polisen stod bilen på en cykelbana ungefär hundra meter från skolan och det fanns ingen naturlig förklaring till branden. Det visade sig att bilen var stulen.

Ägaren till bilen, Dennis, hade ingen aning om vad som hade hänt förrän han fick samtalet från polisen.

– Det är klart det är tråkigt att folk inte kan skilja på mitt och ditt. Jag har gjort en del arbeten på bilen och hade väldigt mycket grejer i den av värde och även saker som bara var värt mycket för mig såsom en nyckelknippa med massa nycklar till olika saker, kvitton och serviceböcker till lite andra fordon som jag har, berättar han.

Vad händer nu?

– Jag har anmält till försäkringsbolaget och väntar på svar från dem samt ett till samtal från polisen för att komplettera anmälan. Vi har även varit ute och letat grejer i stan och i skogarna runtom Säffle för de verkar ha varit runt lite överallt med bilen, uppger han.

Dennis berättar att en dörr åkt av i Treabackarna och att det därför kan ha flugit ut saker på olika ställen i stan.

Artikeltaggar

BilstölderBränderBrott, lag och rättSäffleTegnérskolan

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.