Hoppa till huvudinnehållet

Sven-Ingvars firar Nationaldagen i SVT: "En traditionsbunden dag”

Publicerad:
Sven-Ingvars bjuder upp till sommar i SVT:s firande av Nationaldagen.
Sven-Ingvars bjuder upp till sommar i SVT:s firande av Nationaldagen. Foto: Carl Edlom

När Sveriges Nationaldag ska firas i SVT kommer Sven-Ingvars att medverka från Sollidenscenen på Skansen i Stockholm.

Under ledning av programledarna Anne Lundberg och Micke Leijnegard kommer SVT att fira Sveriges Nationaldag med direktsändning från bland annat Skansen i Stockholm. Uppträder gör Grammy-vinnaren Magnus Lindgren, Hanna Husáhr och Joachim Bäckström, och kören Barn sjunger med barn med elever från Husbygårdsskolan och Adolf Fredriks Musikklasser. Allt under ledning av Arméns Musikkår och Marika Willstedts husband.

Deltar gör även Sven-Ingvars.

– Vi ska spela en låt som har med sommaren att göra, säger Oscar Magnusson.

– Sven-Ingvars har ju ett gäng sådana. Vilken det blir får tv-tittarna se på Nationaldagen.

Traditionsenligt medverkar även Kungafamiljen som anländer i kortege med häst och vagn. Det blir även tal till Sverige av Kung Carl XVI Gustaf, flagghissning, fanutdelning och nationalsång.

– Jag fyller år dagen efter, fortsätter Oscar Magnusson.

– Så det har alltid varit två festliga dagar i rad för mig. Samtidigt förknippar jag tiden med skolavslutningen, så än i dag faktiskt. I Sverige är vi väl inte världsmästare på att fira vår Nationaldag – om vi jämför med våra grannar – men jag tycker att det är en traditionsbunden dag som gärna får firas med lite sill och annat gott.

Firandet visas i SVT Play och SVT1 tisdag 6 juni med start kl 18:30.

Artikeltaggar

Anne LundbergHanna HusáhrKändisarMagnus LindgrenMicke LeijnegardMusikNationaldagenNöje/KulturOscar MagnussonSkansenStockholmSven-IngvarsSVTSVT PlaySVT1TV

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.