Hoppa till huvudinnehållet

Förre Färjestadstränaren berättar om sin mors bortgång i cancer

Publicerad:
Peter Popovic har ett jobbigt år bakom sig som han nu berättar om.
Peter Popovic har ett jobbigt år bakom sig som han nu berättar om. Foto: FREDRIK KARLSSON

I julas fick den förre Färjestadstränaren Peter Popovic lämna jobbet som assisterande tränare i ZSC Lions i Schweiz.

Men det var ingenting mot kampen vid sidan av isen.

I en intervju i Expressen berättar han om sorgen efter hans mors bortgång i cancer.

Det blev nästan två säsonger som assisterande tränare i Färjestad för Peter Popovic. I mars 2021 fick han och Gereon Dahlgren lämna sina uppdrag.

För Popovic fortsatte karriären i Schweiz, men när huvudtränaren Rikard Grönborg fick sparken fick även övriga ledarteamet gå.

Men yrkesliv är en sak och privatliv en annan. Nu berättar Peter Popovic för Expressen om att hans mor Milica har gått bort i cancer.

Sjukdomen drabbade henne när Peter fortfarande jobbade i Schweiz.

– Jag åkte hem vid första landslagsuppehållet. Då var jag hemma en vecka och vände. Då hade mamma gått ned ganska mycket i vikt. Det såg inget bra ut…

När Popovic sedan flyttade hem till Sverige gick det fort.

– Mamma hade fått cancer i magen. Så jag kom hem och efter det levde hon i tre veckor innan hon somnade in, säger han till Expressen.

– Mentalt trött har man varit. Jag hann inte bearbeta sparkningen. Det var rakt hem till mammas cancer. Mamma gjorde så att jag fick förverkliga pojkdrömmen att spela hockey, som var min första förälskelse. Vi hade inte de ekonomiska förutsättningarna när jag växte upp, men mamma fixade fram utrustningen...

Tankarna har varit på annat än ishockey under 2023 för Popovic, som för dagen står utan jobb.

– Det är alltid intressant om det dyker upp någonting som gör att det rycker till i kroppen igen. Jag har väl inte stängt ned än, säger han till Expressen.

Artikeltaggar

CancerExpressenFärjestad BK HerrIshockeyPeter Popovic

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.