Hoppa till huvudinnehållet

Degerforsspelaren klev av träningen med lindat lår: ”Det högg till lite”

Publicerad:
Degerfors med Elyas Bouzaiene föll i lördags borta mot Häcken med Lars Olden Larsen.
Degerfors med Elyas Bouzaiene föll i lördags borta mot Häcken med Lars Olden Larsen. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN

Elyas Bouzaiene avbröt måndagens träning och på lördag ställs Degerfors mot AIK.

– Det högg till lite, jag vet inte riktigt vad det heter, men lite ovanför låret. Men jag tror inte att det ska vara någon fara, säger DIF-backen.

DIF:s backklippa tillbaka – som mittfältare: ”Tappar huvudena”

Degerfors IF föll i förrgår med 1–6 borta mot BK Häcken och för DIF väntar nu närmast AIK hemma på Stora Valla på lördag. När Degerfors i dag tränade klev wingbacken Elyas Bouzaiene av med ett lindat lår.

– Det är svårt att säga nu direkt, säger 25-årige Bouzaiene om sin status och fortsätter:

– Men jag skulle gissa på att det är ganska lugnt. Det högg till lite, jag vet inte riktigt vad det heter, men lite ovanför låret. Men jag tror inte att det ska vara någon fara (inför AIK hemma på lördag).

– Jag kan inte tänka mig att jag missar matchen. Men vi får helt enkelt se hur statusen känns i morgon, men som det känns nu tror jag inte att det ska vara någon fara.

”Kommer många från min familj”

Det låter alltså väldigt lovande för Degerfors och Elyas Bouzaiene.

– Ja, det kommer många från min familj på den här matchen mot AIK så det kvittar hur ont jag har, jag ska spela, säger Bouzaiene, som startat samtliga allsvenskan DIF-matcher den här säsongen, med ett litet skratt.

Ni har träning i morgon igen, siktar på du att vara med där?

– Jag får helt enkelt se i morgon bitti hur det känns och så får jag snacka lite med fysioterapeut-teamet vad dom säger och tycker. Det är svårt att säga exakt nu efter måndagens träning hur det är liksom. Det är bättre också att ta det säkra före det osäkra.

Hur känns formen och kroppen för dig i övrigt?

– Det känns väl ändå bra. Jag tycker väl att jag började säsongen ganska bra men sedan har väl laget och jag själv inte haft den bästa vårsäsongen som man hade hoppats på. Inte för att man har varit dålig, men jag känner att jag har så mycket mer att ge. Det blir såklart frustrerande, och jag ställer väldigt höga krav på mig själv.

– Men det finns inte läge att tycka synd om sig själv nu utan träna ännu hårdare så kommer poängen också att komma. Vi vet vad vi gjorde i fjol och vet vad som krävs liksom.

Vukojevic efter drömmålet: ”Definitivt ändå 1–6 man tar med sig”Solberg efter ny stjärnsmäll: ”Hur dumt det än låter – saker som var bra”

Artikeltaggar

AIKAllsvenskanBK HäckenDegerfors IF HerrElyas BouzaieneFotbollStora Valla

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.