Hoppa till huvudinnehållet

Byggföretag varslar – drygt 20 anställda: ”Kraftigt minskad efterfrågan”

Publicerad:
Moelven Byggmodul AB i Kil varslar om uppsägningar.
Moelven Byggmodul AB i Kil varslar om uppsägningar. Foto: Moelven Byggmodul AB

Moelven Byggmodul AB i Kil varslar om uppsägningar för 25 anställda.

Anledningen ska vara arbetsbrist då färre byggstarter lett till lägre efterfrågan på manskapsbodar.

– Det är så klart väldigt ledsamt att behöva ge det här beskedet till våra duktiga medarbetare. Tiderna är krävande och vi var också tvungna att ta till uppsägningar i januari i år. Sedan dess har orderläget förvärrats, varför vi nu måste ta detta tråkiga steg, säger Henrik Asp, vd för Moelven Byggmodul AB, i ett pressmeddelande.

Under måndagseftermiddagen fick medarbetarna på Moelven Byggmodul information om att upp till 25 anställda kan beröras av uppsägning.

– Vi har gått från att ha en högre efterfrågan än normalt på manskapsbodar till att nu ha en kraftigt minskad efterfrågan inom detta segment. Tyvärr är det nödvändigt att anpassa produktionen till den marknadssituation som vi nu står inför. Konsekvensen är att vi måste lägga detta varsel, och det är förstås väldigt tråkigt, säger Henrik Asp, i ett pressmeddelande.

Andra produktsegment som har en fortsatt stabil efterfrågan är bland annat hyrmoduler, bostad och projekt.

– Våra team inom försäljning och affärsutveckling arbetar också på ett flertal andra affärer som vi hoppas kunna slutföra under året, säger Henrik Asp, i ett pressmeddelande.

Artikeltaggar

ArbeteArbetsbristMoelvenMoelven Byggmodul ABUppsägningarVarsel

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.