Hoppa till huvudinnehållet

Tung extremhelg för värmlänningarna: ”Min första rullning någonsin”

Publicerad:
Johan Kristoffersson, Rosberg X Racing, rullade med bilen och teamet med Mikaela Åhlin-Kottulinsky tvingades bryta finalen i lördagens deltävling. Åhlin-Kottulinsky och Kristoffersson bröt även finalen i deltävling fyra.
Johan Kristoffersson, Rosberg X Racing, rullade med bilen och teamet med Mikaela Åhlin-Kottulinsky tvingades bryta finalen i lördagens deltävling. Åhlin-Kottulinsky och Kristoffersson bröt även finalen i deltävling fyra. Foto: Extreme E

Mikaela Åhlin-Kottulinsky och Johan Kristoffersson tvingades bryta båda finalerna i helgens två deltävlingar i Extreme E, och det slutade med två femteplatser för duon.

– Jag såg inte vart jag var på väg så jag körde in i en vall och rullade. Min första rullning någonsin, säger Johan Kristoffersson i ett pressmeddelande.

Värmlänningar kör extrem tävling i gammal kolgruva

Det här är tredje säsongen av den elektriska terrängserien Extreme E och 11-12 mars avgjordes deltävling ett och två i Saudiarabien. Mikaela Åhlin-Kottulinsky med lagkamrat Johan Kristoffersson som kör för Formel 1-världsmästaren Nico Rosbergs team Rosberg X Racing (RXR) var efter helgen i Saudiarabien på tredje plats i mästerskapstabellen som toppades av Molly Taylor och Kevin Hansen från Veloce Racing.

13-14 maj avgjordes deltävling tre och fyra i Dumfries och Galloway i en gammal skotsk kolgruva och lag Åhlin-Kottulinsky och Kristoffersson, som förra säsongen blev totaltvåa i mästerskapet, tog sig till final både lördag och söndag men blev alltså utan pallplatser i Skottland.

”Jag tappade ett torkarblad”

I ett pressmeddelande berättar Kristofferssons team att Johan Kristoffersson inledde lördagens finalkörning men att han tvingades bryta redan innan det var Åhlin-Kottulinskys tur att ta över ratten, och teamet kom på femte plats i deltävling tre.

– Torkarna fungerade inte som de skulle och därefter tappade jag ena torkarbladet. Jag såg inte vart jag var på väg så jag körde in i en vall och rullade. Min första rullning någonsin, säger Johan Kristoffersson i pressmeddelandet.

Värmlänningarna Mikaela Åhlin-Kottulinsky och Johan Kristoffersson tvingades även bryta finalen i deltävling fyra efter skador på bilen och det blev en ny femteplats.

– Torkarna fungerade till en början för Mikaela, men sedan slutade dom och då blev det svårt, konstaterar Kristoffersson.

I mars inledde Mikaela Åhlin-Kottulinsky och Johan Kristoffersson Extreme E-säsongen med två tredjeplatser.
I mars inledde Mikaela Åhlin-Kottulinsky och Johan Kristoffersson Extreme E-säsongen med två tredjeplatser. Foto: Rosberg X Racing

Taylor och Hansen i ledning

Cristina Gutiérrez och Fraser McConnell, X44 Vida Carbon Racing, vann lördagens deltävling och på söndagen blev det deltävlingsseger för Molly Taylor och Kevin Hansen, Veloce Racing.

Helgens resultat i Skottland gör att Molly Taylor och Kevin Hansen fortsatt leder Extreme E-mästerskapet med sammanlagt 80 poäng efter fyra av tio deltävlingar. Laia Sanz och Mattias Ekström, Acciona Sainz XE Team, är på andra plats med 69 och Åhlin-Kottulinsky med Kristoffersson är trea med 52.

”Resultatet i helgen blev inte det vi hade hoppats på. Vi laddar om och kommer vara redo att studsa tillbaka vid nästa tävlingshelg”, skriver Mikaela Åhlin-Kottulinsky på Facebook.

Nästa tävlingshelg i Extreme E med deltävling fem och sex är på Sardinien 8-9 juli.

Totalställning mästerskapet

Topp fem efter fyra deltävlingar av tio: 1) Molly Taylor/Kevin Hansen, Veloce Racing, 80 poäng, 2) Laia Sanz/Mattias Ekström, Acciona Sainz XE Team, 69, 3) Mikaela Åhlin-Kottulinsky/Johan Kristoffersson, Rosberg X Racing, 52, 4) Cristina Gutiérrez/Fraser McConnell, X44 Vida Carbon Racing, 51, 5) Amanda Sorensen/RJ Anderson, No.99 GMC Hummer EV Chip Ganassi Racing, 50.

Deltävlingarna: 1/2 Saudiarabien 11–12 mars, 3/4 Skottland 13–14 maj, 5/6 Sardinien 8–9 juli, 7/8 Amazonas eller USA 16–17 september, 9/10 Chile 2–3 december.

Artikeltaggar

Extreme EJohan KristofferssonKevin HansenMikaela Åhlin-KottulinskyMolly TaylorMotorsportSaudiarabienSkottland

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.