Hoppa till huvudinnehållet

Skottlossning i Karlstad – polisen utreder grovt vapenbrott

Publicerad:
Polisen var på plats på Herrhagen under söndagsförmiddagen med bland annat drönare för att söka av området.
Polisen var på plats på Herrhagen under söndagsförmiddagen med bland annat drönare för att söka av området. Foto: Marie Blomgren

Klockan 01.24 natten till söndagen larmades polisen om skottlossning i centrala Karlstad.

Polisen har gripit en person misstänkt för grovt vapenbrott och grovt olaga hot. Efter förhör med åklagare anhölls mannen.

– Mannen greps på en annan plats i Karlstad under natten, vid två-tiden, och det skedde helt utan dramatiska inslag, säger Mats Öhman, presstalesperson hos Polisregion Bergslagen.

Polisen vill inte ge ytterligare detaljer kring den anhållne mannen.

– I nuläget nöjer vi oss med att det är en man. Det kan vara så att det finns fler inblandade i ärendet och vi vill helt enkelt inte ge ut mer information, säger Mats Öhman.

Kan det bli aktuellt med fler gripanden?

– Det går inte att utesluta. Men det finns inget konkret just nu, säger Mats Öhman.

Finns det något samband med händelserna på Drottninggatan förra helgen?

– Det finns inget som tyder på det i nuläget, men det kommer naturligtvis att utredas.

Hundpatrull sökte efter spår kring nattens händelser.
Hundpatrull sökte efter spår kring nattens händelser. Foto: Marie Blomgren

Polis och ambulans

Vid 01.30-tiden hörde en läsare av sig till NWT om flera polisbilar och ambulanser som körde in mot Herrhagen via Hamngatan.

– Vi har ingen skadad och ingen målsägare lokaliserad. Insatsen fortgår, sa Mats Thörn, vakthavande befäl vid polisen i region Bergslagen, vid 04-tiden.

Har ni hittat hylsor?

– Jag vill inte gå in på det.

Ett stort antal polisbilar uppe på Herrhagen.
Ett stort antal polisbilar uppe på Herrhagen. Foto: Nicole de Bouczan

”Inget vansinnesdåd”

Brottsrubriceringen var inledningsvis grovt vapenbrott, men under morgonen har det även tillkommit grovt olaga hot.

– Vi har pratat med flera vittnen och där framkom det information om att någon eller några hotats i samband med skjutningen vilket gjorde att brottsrubriceringen även kom att gälla grovt olaga hot, säger Öhman.

Behöver de som bor i området känna någon oro efter nattens händelse?

– Som det ser ut i nuläget så handlar det inte om någon som gått runt och skjutit vilt omkring sig. Sedan är det ju klart att man kan bli bekymrad när det händer något sånt här, säger Mats Öhman och fortsätter:

– Det är ett eller flera skott som avlossats på ett ställe. Det har alltså inte skjutits på fler än ett ställe. Det förefaller därför inte vara ett vansinnesdåd, så allmänheten behöver därför inte känna någon oro av den anledningen.

Spärrade av

Polisen utförde ett stort utredningsarbete i området under förmiddagen med både drönare, hundpatrull och vittnesförhör.

– Det handlar om en mängd åtgärder vid sådana här tillfällen. Det är ett gediget arbete, säger Mats Öhman.

Polisen hade även under natten och morgonen en avspärrning på Fahlgrensgatan på Herrhagen i Karlstad.

Polisen bevakade en avspärrning på Fahlgrensgatan i Karlstad under natten och morgonen. Efter åtta på söndagsmorgonen hävdes avspärrningen.
Polisen bevakade en avspärrning på Fahlgrensgatan i Karlstad under natten och morgonen. Efter åtta på söndagsmorgonen hävdes avspärrningen. Foto: Felix Hall

– Det var en patrull som vaktade avspärrningen vid platsen. Men sedan exakt var skotten har avlossats det får vi utreda. Det jobbas just nu intensivt och har så gjort under hela natten. Skjuter någon där det bor massa folk blir det ju ett intensivt arbete – vi får många personer som ringer in.

Mordet på Drottninggatan – detta har häntEfter mordet på Drottninggatan – nu ökar polisen sin bevakningUnikt med fem mordutredningar: ”Polisområde Värmland kraftsamlar”

Artikeltaggar

Brott, lag och rättKarlstad

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.