Hoppa till huvudinnehållet

Stannade bilist i centrum – då uppdagades flera narkotikabrott

Publicerad:
En polispatrull stannade en bilist i Arvika vid 19-tiden på torsdagskvällen. Foto: Johan Nilsson/TT

En man i 25-årsåldern stannades under färd i centrala Arvika på torsdagskvällen. Mannen är nu misstänkt för sammanlagt fyra narkotikabrott.

En polispatrull befann sig i centrala Arvika på torsdagskvällen. Vid 19-tiden tog man beslutet att stanna ett fordon för att genomföra en kontroll.

– Mannen i bilen visar tydliga tecken av att vara påverkad. Han har små pupiller, är muntorr och uppträder nervöst. När vi gör en kroppsvisitation så anträffas det misstänkt narkotika i mannens byxfickor. Vi misstänker att den ska säljas vidare baserat på att den är portionsförpackad, säger Emil Häger, stationsbefäl hos polisen i Karlstad.

Polisen gjorde även en husrannsakan i mannens hem kort därefter.

– Där gör vi ytterligare fynd av narkotikaklassat preparat. Det kan vi dock inte styrka att det är ämnat för vidareförsäljning.

Mannen, som är i 25-årsåldern, är nu misstänkt för sammanlagt fyra narkotikabrott.

– Att han förvärvat narkotika i överlåtelsesyfte, innehav, eftersom han hade narkotika i bostaden. Utöver detta handlar det om drograttfylleri samt ringa narkotikabrott eget bruk då han körde påverkad, säger Emil Häger.

Vad är det för narkotika?

– Det framgår tyvärr inte i anmälan exakt vad det är för narkotika, men det är inga jättestora partier. Han kommer upp normalgraden, säger Emil Häger.

Mannen är känd av polisen sedan tidigare.

– Ja, han förekommer i liknande typ av brottslighet.

Mannen kommer nu att förhöras av polisen.

– Vi kommer också att göra analyser av de prover vi har tagit. För att styrka att narkotikan ska ha hafts i syfte att säljas vidare kanske vi kommer leta efter försäljningslistor och liknande.

Artikeltaggar

ArvikaBrott, lag och rättDrograttfylleriEmil HägerNarkotikaNarkotikabrott

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.