Hoppa till huvudinnehållet

Kraftig brand på virkesupplag – två större områden brann

Publicerad:
Arkivbild.
Arkivbild. Foto: Felix Hall

Klockan 13.50 larmades räddningstjänsten om en gräsbrand norr om Lilla Finnsjön sydväst om Torsby, i höjd med Långtjärn.

Räddningstjänsten hade tidigt två enheter framme på plats för att bekämpa branden – en från Torsby och en från Gräsmark. En tredje enhet, en släckbil från Vitsand, larmades också till området.

– Det första vi fick till oss från en inringare var att det skulle röra sig om en gräsbrand på cirka 1 500 kvadratmeter som sprider sig mot skogen. När räddningstjänsten anlände rapporterade man om en kraftig brand i vegetationen. Det brinner på ett virkesupplag, säger Jessica Hagberg, teamledare på SOS Alarm.

Branden härjade vid ett skogsparti och spred sig sedan vidare till ett virkesupplag.

– Räddningstjänsten säger att det brinner på två större områden nu, så de kommer nog att bli kvar där en stund eftersom det är en kraftig gräsbrand. I nuläget finns ingen prognos.

En ambulans fanns också på plats, men ingen person behövde föras till sjukhus.

Vid 16-tiden var släckningsarbetet färdigt.

– Räddningstjänsten lämnar två man på platsen fram till 18 för bevakning. Resten har återgått till stationen.

Artikeltaggar

BränderBrott, lag och rättGräsmarkOlyckor och katastroferSOS AlarmTorsbyVitsand

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.