Hoppa till huvudinnehållet

Karlstads dystra trend fortsätter – förlorade trots tvåmålsledning

Publicerad:
Karlstad förlorade hemma mot Motala med 2-3.
Karlstad förlorade hemma mot Motala med 2-3. Foto: Peter Bäcker

Dystra trenden fortsätter.

I hemmamötet mot Motala kom Karlstads fjärde raka förlust – detta efter att ha tappat 2–0 till 2–3 i matchens absoluta slutskede.

– Tungt är bara förnamnet, säger tränaren Albert Bunjaki.

Karlstad fick däremot en drömstart via Samuel Nielsen som påpassligt höll sig framme och rullade bollen i nät redan i den nionde minuten.

Sedan kom 2–0 direkt i andra halvlek.

Detta genom nyss inbytte David Johannesson – veteranen som inte behövde mer än tre minuter på sig för att presentera sig.

Men glädjen höll inte i sig särskilt länge.

Motala knöt nämligen näven och gick både i kapp och förbi; 1–2 i 64:e, 2–2 i 90:e och 2–3 i den 91:e.

– Det är svårt att säga exakt vad det var som hände. Det är så mycket känslor just nu... Tungt är bara förnamnet, säger tränaren Albert Bunjaki.

Kaptenen Andreas Bellander är inne på samma spår:

– Väldigt tung förlust, inget snack om saken. När man är inne i en sådan period vi är inne i just nu så är det svårt att sätta ord på vad som händer därute.

Besvikelsen är påtaglig.

– När vi ledde med 2–0 kändes det som att vi hade kontroll på det trots att vi inte spelade särskilt bra. Sedan kommer deras första mål och då är det som att det händer något mentalt i gruppen som gör att vi släpper två till. Det finns inget försvar till det, men vi måste prata om hur vi ska lösa de här grejerna. Det är inte så att vi är dåliga fotbollsspelare eller ett dåligt lag, det är något annat som inte stämmer, säger Bellander.

Hur var känslan ute på planen när vågskålen började tippa över?

– Det är klart att man känner av det, att det blir en helt annan atmosfär. Som kapten försöker man då bara lugna ner det. Men det är svårt under själva matchen när adrenalinet pumpar... Men vi försöker så gott vi kan. Det är ingen som vill förlora, ingen som vill släppa in mål eller göra dåligt ifrån sig. Det enda vi kan göra nu är att fortsätta kämpa och försöka ta oss ur det här, säger Bellander.

”Kan nog glömma att gå upp i år”

Förlusten var Karlstads fjärde raka och upp till topplagen skiljer nu elva poäng.

– Vi kan nog glömma att gå upp i år. Det är absolut inte omöjligt, men nu ska det mycket till. Jag tror det kan vara bra att släppa den tanken nu för att istället fokusera på att bygga upp, göra det bästa av läget och plocka så många poäng vi bara kan. Hur långt det räcker återstår att se, säger Bunjaki.

KF-tränaren är inte särskilt nöjd med insatsen mot Motala men tycker samtidigt att laget har väldigt mycket motstuds.

– Så tycker jag att det har varit sedan omgång 1. Det har varit många slumpmål, självmål och studsar hit och dit. Och vad gör man åt det? Det är den stora frågan man får gömma sig någonstans i ett par dagar och fundera över.

Härnäst väntar Hammarby TFF på Tingvalla på onsdag.

Matchen mot Motala sågs av 788 personer.

Artikeltaggar

Ettan norraFotbollIF Karlstad Fotboll

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.