Hoppa till huvudinnehållet

Kils AIK kunde inte stoppa formstarka Munkfors

Publicerad:

Kils AIK och Munkfors möttes på fredagen på Sannerudsvallen. Munkfors hade fyra vinster i rad i division 5 Värmland västra herr i fotboll inför matchen – och vann nu på nytt. Matchen slutade 3-5 (1-2).

– Dålig match av oss men vi krigar till oss 3 poäng. Fick målvakten skadad i slutet av första och fick ställa en utespelare i målet så det var starkt gjort, kommenterade Munkfors lagledare Håkan Englund.

Kils AIK:s tränare Darren Mackin om matchen:

– Det var en fantastisk match som spelades framför en stor publik på Sannerudsvallen. Munkfors började matchen på framfoten och tog ledning 0-1 sedan 0-2. Kil började hitta sitt spel och gjorde 1-2 innan pausen. I andra halvleken var det Kil som tog tag i matchen och med bra passningsspel kvitterade 2-2. Det dröjde inte länge förrän Kil 3-2 och hade fler chanser att stänga ut matchen. De var nära att göra flera mål men lyckades inte avsluta på fina lägen. Munkfors spelade sig tillbaka i matchen och gjorde 3-3 sedan 3-4 och 3-5. Målskyttar för Kil, Zlatan Hazbic, Aldin Rovcanin och Theo Ellström.

Gästerna Munkfors tog en tidig ledning. Marcus Persson gjorde målet, redan i tionde minuten.

Laget gjorde 0-2 i 26:e minuten, genom Lawand Haidar.

Kils AIK reducerade till 1-2 strax före paus, genom Zlatan Hazbic. Direkt efter pausen nätade Aldin Rovcanin och kvitterade för Kils AIK.

Med en dryg halvtimme kvar att spela nätade Theo Ellström och gav Kils AIK ledningen.

I 60:e minuten slog Marcus Persson till återigen, och kvitterade för Munkfors.

Först med sex minuter kvar att spela tog Munkfors ledningen genom Vuk Ru? I?.

3-5-målet kom i matchens absoluta slutskede, med en minut kvar att spela, när David Björkegren slog till och gjorde mål. 3-5-målet blev matchens sista.

Kils AIK har nu tre poäng efter fyra spelade matcher, medan Munkfors har 15 poäng efter fem matcher.

Kils AIK tar sig an Säffle SK 2 i nästa match borta onsdag 17 maj 19.00. Munkfors möter Örnen hemma lördag 20 maj 16.00.

Artikeltaggar

Division 5 Värmland västraFotbollIFK MunkforsKils AIK FKSannerudsvallen

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.