Hoppa till huvudinnehållet

OS-stjärnorna till Karlstad: ”Blir mäktigt”

Publicerad:
Fanny Roos är klar för Karlstad Grand Prix – precis som Daniel Ståhl och Simon Pettersson.
Fanny Roos är klar för Karlstad Grand Prix – precis som Daniel Ståhl och Simon Pettersson. Foto: VEGARD GRØTT

Daniel Ståhl, Simon Pettersson och Fanny Roos.

Där har ni första stjärnorna som nu är klara för Karlstad Grand Prix.

Tävlingen, som blir den första internationella på nya Sola arena, avgörs den 5 juli och arrangören IF Göta hoppas på fullsatta läktare.

– Det måste absolut vara ambitionen med fulla läktare. Inget ont om Tingvalla, den arenan tjänade friidrotten väl under många årtionden, men det känns väldigt kul att vi äntligen har en arena som matchar tävlingens dignitet, säger GP-tävlingens projektledare Johan Engberg i ett pressmeddelande.

Planeringen är i full gång och startfältet börjar fyllas på.

– I dag kan vi lägga de första pusselbitarna i startlistan när Daniel Ståhl, Simon Pettersson och Fanny Roos är klara för tävlingen. Några av våra bästa svenskar kommer och förgyller premiären på Sola, det blir mäktigt, säger Engberg i utskicket.

Vidare framgår att flera toppnamn förväntas trilla in men att man alltså redan nu – med ovan nämnda namn klara – kan räkna med långa kast och bra stötar den 5 juli.

Artikeltaggar

Daniel StåhlFanny RoosFriidrottIF GötaJohan EngbergKarlstad Grand PrixSimon PetterssonSola Arena

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.