Hoppa till huvudinnehållet

Bank donerar tio miljoner till sjukhuset i Arvika – ska köpa ny magnetkamera

Publicerad:
Arvika sjukhus får ett tillskott på tio miljoner kronor från Westra Wermlands Sparbank.
Arvika sjukhus får ett tillskott på tio miljoner kronor från Westra Wermlands Sparbank. Foto: Hans-Åke Henriksson

Westra Wermlands Sparbank donerar tio miljoner kronor till sjukhuset i Arvika. Detta så att man ska kunna köpa in en ny magnetresonanskamera.

Arvika sjukhus köpte en MR-kamera 2007, några år senare behövde den uppgraderas och nu behöver den gamla ersättas med en helt ny kamera då den tekniska utvecklingen kräver det.

Den nya MR-kameran skulle kunna öka effektiviteten på sjukhuset och med hjälp av kameran skulle man också kunna göra ytterligare minst 1 000 undersökningar per år.

– Vi vill med en konkret handling visa hur viktigt Arvika sjukhus är för oss som bor och verkar i västra Värmland och vi vet att en MR-kamera här hos oss hjälper många värmlänningar till en bättre vård, säger Håkan Nordblad, vd på Westra Wermlands Sparbank i ett pressmeddelande.

Han fortsätter:

– Det är också ett sätt för oss i banken att visa för personalen på sjukhuset hur mycket vi uppskattar det arbete de gör för oss alla i Västvärmland, säger Håkan Nordblad, vd på Westra Wermlands Sparbank.

Artikeltaggar

ArvikaArvika sjukhusHåkan NordbladPressmeddelandeSjukhusVårdVård och omsorgVärmlands länWestra Wermlands Sparbank

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.