Hoppa till huvudinnehållet

Misstänkt rattfyllerist blev av med bilen på plats

Publicerad:
En man i 25-årsåldern blev av med sin bil i samband med en poliskontroll. Det visade sig att han hade skulder hos Kronofogden.
En man i 25-årsåldern blev av med sin bil i samband med en poliskontroll. Det visade sig att han hade skulder hos Kronofogden. Foto: Johan Nilsson/TT

Polisen grep in vid en misstänkt rattfylla på riksväg 26 i Kristinehamn. Bilföraren visade tecken på att vara drogpåverkad. I samband med ingripandet så fick han också sin bil utmätt av Kronofogden.

Vid lunchtid under torsdagen fick en polispatrull span på en bil på riksväg 26.

– I sådana här fall letar man efter tecken som avviker från normalbilden. Det kan vara en bil som patrullen känner igen, någon som vänder strax innan en kontroll eller andra saker, säger Lars Hedelin, presstalesperson hos Polisen region Bergslagen.

Föraren i bilen, en man i 25-årsåldern, visade i det här fallet tecken på att vara drogpåverkad och togs in för provtagning. Vad proverna visar är för tidigt att säga, men klart är att mannen blev av med sin bil.

– Polisen har rutinmässigt ett tätt samarbete med Kronofogden, där vi slår mot register för om det finns några skulder. Finns det då utmätbara tillgångar så frågar vi Kronofogden om de behöver handräckning, säger Lars Hedelin.

I det här fallet fanns en skuld, och mannen blev av med sin bil.

Artikeltaggar

BrottBrott, lag och rättKristinehamnKronofogdenLars Hedelin

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.