Hoppa till huvudinnehållet

Mariebergsskogen byggs om i sommar: ”Behöver skötas och stegvis förbättras”

Publicerad:
Flera ombyggnationer kommer ske på Mariebergsskogen under året. Foto: Christer Wik

Under året kommer flera byggprojekt pågå parallellt i Mariebergsskogen. Det första projektet, ett kioskbygge vid badet har redan påbörjats, enligt ett pressmeddelande.

Den lilla kiosken vid badstranden har vuxit ur sin lokal och därför byggs nu en ny kiosk. I den nya kiosken kommer kunderna kunna gå in och handla kioskvaror och tågbiljetter, hyra skrindor, bangolfklubbor och skridskor samt få information om allt som händer i Mariebergsskogen. Kiosken kommer att bli mer energieffektiv och arbetsmiljön för personalen kommer att förbättras.

– Vår målsättning är att Mariebergsskogen ska vara välskött, vacker och välbesökt. Den behöver skötas och stegvis förbättras utifrån tidens möjligheter och förväntningar, det gäller både service och estetik, säger vd Anna Lööf Falkman, i ett pressmeddelande.

Den nya kiosken kommer att heta Ebbas kiosk och den ska stå klar våren 2024.

Därför döps kiosken till Ebba

I slutet av 1800-talet ägdes området av doktor Conrad Höök. När har gick bort hittade hans syster, Ebba Treffenberg, en anteckning med hans önskan att Marieberg skulle skänkas till staden mot garanti för dess framtida bestånd och vård. Det var Ebba som såg till att donationen till staden blev ett faktum.

– Vi som arbetar här tänker ofta på Ebba och Conrad och storheten i att de skänkte Mariebergsskogen till framtida generationer, berättar Anna Lööf Falkman. För att lyfta Ebbas minne lite tydligare i parkens historia ska kiosken få heta Ebbas kiosk.

Under byggtiden säljs tågbiljetter, bangolf, pinnglass, dricka och godis i en tillfällig kiosklucka vid badplatsen.

I sommar kommer Mariebergs herrgård underhållas. Fasaden kommer att målas om med linoljefärg i samma kulör och sadeltaket med enkupigt lertegel kommer att plockas ner, rengöras och läggas tillbaka. I slutet av augusti väntas arbetet vara klart.

– Jag ser fram emot sommaren. När man har planerat för något så här länge är det skönt när det väl börjar märkas utåt. Det gäller ju både renoveringar och programaktiviteter, säger vd Anna Lööf Falkman, i ett pressmeddelande.

Under hästen kommer de publika toaletterna vid badet att renoveras och cykelparkeringen utanför huvudentrén ska få mer funktionella cykelställ med möjlighet för ramlåsning.

Höjdpunkter i programmet

I sommar blir det Trollvandringar, traditionellt midsommarfirande, morgonyoga, Nallepicknick, Småkrypssafari, naturguidningar vid Naturum Värmland, utomhusbio och guidade matningsturer hos djuren i Lillskogen. Upp på scenen kliver folkkära artister – Håkan Hellström, Tommy Körberg, Gyllene Tider, Johnossi och Danny Saucedo.

Artikeltaggar

Anna Lööf FalkmanJohnossiMariebergMariebergsskogenNaturumParkerSamhälleVärmlands län

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.