Hoppa till huvudinnehållet

Liten lansering 12 maj

Publicerad:

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Bubbel, vitt, rosé och rött. Veckans lansering är välfylld, välsmakande och väldigt frestande! Vi går raskt in på några utvalda köptips.

Bubblande tips

Hervé Dubois Grand Cru Blanc de Blancs 2017

(nr 92331. 369 kr. 4200 fl)

Krämig och läcker chardonnay-champagne med allt - pigg citrusfrukt, nötkräm och en vettig prislapp. Här är det stark köporder!

Raventós i Blanc De Nit 2021

(nr 92664. 199 kr. 4800 fl)

Rosa friska bubblor från norra Spanien som kommer fulladdade med röda skogsbär, stenrök och stor fräschör. Klockrent till rökt lax och räkor.

Vita tips

Penfolds Max's Chardonnay 2022

(nr 90035. 150 kr. 3600 fl)

Slankt, svalt och mycket elegant från stora Penfolds i Australien. Kan lagras, men vinet är utmärkt idag, med sin strama gula frukt, citronskal och rökiga mineraltoner.

Estate Argyros Assyrtiko 2021, nr 94341. 249 kr. 3000 fl

Assyrtiko var det här! Raka vägen från Santorini och rätt ner i vinglaset. Där hittas krossade stenar, pomerans, cederträ och gul stram frukt. Eggande och aptitretande.

Rosa tips

Schloss Gobelsburg Rosé 2022

(nr 94019. 225 kr. 4200 fl)

Magnumrosé till vårens och sommarens fester. Druvan zweigelt bjussar på röd apelsin, tranbär, lingon och ordentligt med charm. Till grillad lax, kyckling och även kryddiga korvar.

Lacrimarosa Mastroberardino 2022

(nr 91248. 155 kr. 4800 fl)

Rosa lycka från Kampanien i södra Italien. Aglianico har huvudrollen och ger oss ett vackert skådespel. Tänk röda rosor, nypon, körsbär och vilda torkade örter. Underbart till helgrillad fisk med tomater, kapris och svarta oliver.

Röda tips

Rocamadre Criolla 2022

(nr 94124. 219 kr. 3600 fl)

Läckert sommarrött gjort på två historiska druvor i Chile - criolla grande och criolla chica. Stilen är modern och saftig. Smakerna går åt röda skogsbär, plommon, lavendel och ett fång örter. Stora kupor och källartemperatur är två måsten.

Frasca Freisa 2020

(nr 92650. 187 kr. 1800 fl)

Freisa är en av många lokala druvor i Piemonte. Och en av de bästa till chark och pizza. Jag njuter i all fall gärna av röda vinbär, plommon och vinets härliga spänst till en hederlig pizza margherita på söndag.

Mas de Boislauzon Chateauneuf-du-Pape Tradition 2020

(nr 94070. 315 kr. 1440 fl)

Rejält och fylligt från det klassiska området Chateauneuf-du-Pape i södra Rhonedalen. Ekologiskt certiferade Mas de Boislauzon är djup och intensiv med söta kryddor, plommon, jordgubbar och silkiga tanniner. Lyxigt till grillen och till grytan i höst. Men den tänker vi inte på nu. Tänd grillen istället.

Artikeltaggar

Mat och dryckVinspalten