Hoppa till huvudinnehållet

Hämtade inte båtvagnen – nu kopplas kronofogden in

Publicerad:
Båten gick på grund i somras. Foto: Polisen

Den 47-årige värmlänningen köpte en båtvagn – förra våren. Men den står fortfarande kvar hos köparen. Nu är kronofogden inkopplad.

Mannen köpte båten i maj förra året av en Lidköpingsbo. Köparen skulle hämta båten först och köra hem den över Vänern. Båttrailern skulle han hämta senare – men den står fortfarande kvar.

Nu har säljaren vänt sig till kronofogden.

Han har upprepade gånger sökt köparen genom att ringa och skicka sms, skriver han i sin begäran om handräckning. Då har han fått ”vissa utfästelser om att båttrailer ska avlägsnas inom kort”.

Säljaren har även skickat ett rekommenderat brev där köparen fick möjlighet att antingen hämta eller sälja vagnen vidare, men det hämtades aldrig ut enligt säljaren.

Att båtvagnen aldrig hämtades kan ha sin förklaring.

Mannen dömdes för grovt sjöfylleri i mitten av april.

Under en tur i somras gick motorbåten på grund vid Segersta. Båten slog mot Svartöns klippor när sjöräddningen kom fram. Mannen visade sig ha 2,28 promille alkohol i blodet.

Han hade druckit alkohol först efter att båten gått på grund, har han berättat, då han blivit så skärrad av situationen. Men även om han inte framfört båten i berusat tillstånd har han varit ensam ombord och inte tagit sitt ansvar som befälhavare, enligt domen från Värmlands tingsrätt.

47-åring döms för grovt sjöfylleri – båten fastnade på klippa

Artikeltaggar

AlkoholBåtarSegerstaSjöräddningTrafikVänernVärmlands län

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.