Hoppa till huvudinnehållet

Fyra män nu anhållna för rån – kan ha koppling till hammarattack

Publicerad:
Fyra män har anhållits efter ett våldsamt rån i Åsensbruk, där en man blev slagen i huvudet med tillhyggen.
Fyra män har anhållits efter ett våldsamt rån i Åsensbruk, där en man blev slagen i huvudet med tillhyggen. Foto: Johan Nilsson/TT

De tre män som greps under torsdagskvällen misstänkta för ett rån i Åsensbruk har anhållits. Nu också en fjärde person. Männen kan enligt polisen ha koppling till en grov misshandel med en hammare tidigare samma dag.

Vid 19-tiden på torsdagskvällen blev en man i 45-årsåldern i Åsensbruk rånad. Tre män ska ha rånat honom och slagit honom i huvudet med diverse tillhyggen.

Senare samma kväll greps tre män i Mellerud misstänkta för rånet: en man i 50-årsåldern, en man i 35-årsåldern och en man i 25-årsåldern. Polisen utesluter inte att ärendet har kopplingar till den grova misshandeln i Dals-Ed under torsdagen, där tre män tog sig in i en 40-årig mans bostad och misshandlade honom med en hammare och hotade honom med en pistol.

– Det finns en del som talar för det, bland annat signalement. Men det är ganska färskt, och det är flera personer som ska höras, säger Peter Adlersson, presstalesperson vid polisen i region väst.

Mannen i Dals-Ed blev grovt misshandlad med en hammare. Var det en hammare som användes som tillhygge även i det här fallet?

– Jag har inte hört något om en hammare, däremot ett basebollträ. Han har blivit ganska grovt misshandlad, med våld mot huvudet.

Har anhållits

Nu har fyra personer misstänkta för rånet i Åsensbruk anhållits. I övrigt är polisens förundersökningsledare knapphändig med informationen.

Tror ni att samma personer ligger bakom den grova misshandeln i Dals-Ed och rånet och misshandeln i Åsensbruk?

– Det är inget vi kan kommentera i nuläget. Men det hör naturligtvis till sådana saker vi får kolla upp, säger Matias Hasselström, jourhavande förundersökningsledare på polisen i Trollhättan.

Rickard Lejon, också han jourhavande förundersökningsledare, säger till TTELA i dag:

– Vi misstänker att händelserna har ett samband, men vi är inte riktigt framme där än.

Artikeltaggar

ÅsensbrukBrott, lag och rättDals-Eds kommunGripandenMellerudRån

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.