Hoppa till huvudinnehållet

Sommarvärme i Värmland – så länge stannar den

Publicerad:
Det är sommarvärme i Värmland. Foto: Tommy Andersson

Under dagen och morgondagen bjuds det på temperaturer på över 20 grader i Värmland. Till helgen blir det aningen svalare, men den meteorologiska sommaren kan snart vara här ändå.

– Det är fortsatt högtrycksdominerat väder, säger Erik Höjgård-Olsen, meteorolog på SMHI.

Det är samma högtryck som gav fint väder förra veckan som nu ger sol och värme.

– Det är ett högtryck som nu ligger över Baltikum som påverkar vädret även i Skandinavien. Imorgon blir det övervägande soligt, men det ligger en del moln och lurar över Kattegatt – de ser ut att dra in över Västra Götaland, och kanske når ända upp till Värmland, säger Erik Höjgård-Olsen.

I dag och i morgon väntas temperaturer på över 20 grader i länet. Men i helgen blir det aningen svalare. Något regn finns däremot inte i prognosen.

– I norra delen av länet ser det ut att bli 15 grader, och i södra delen mellan 15 och 20.

De temperaturerna innebär också att det är meteorologisk sommar i Värmland.

– Meteorologisk sommar är när dygnsmedeltemperaturen överstigit tio grader fem dygn i sträck. På söndag borde vi kunna konstatera att sommaren började igår.

Artikeltaggar

Erik Höjgård-OlsenMolnigtSMHISolVäderVärmlands län

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.