Hoppa till huvudinnehållet

Nytt album och Karlstadskonsert för Winnerbäck: "Nåt som bryter av"

Publicerad:
Lars Winnerbäck är aktuell med ny singel och kommande album samt turné. Foto: Adam Ihse/TT

På fredag släpper Lars Winnerbäck en första singel från ett kommande album som har han har skrivit tillsammans med Joakim Berg från Kent.

I höst väntar ett album och en efterföljande turné som kommer till Karlstad.

Den 22 september släpper Lars Winnerbäck sitt nya album "Neutronsjärnan". Det blir hans fjortonde och det är gjort i samarbete med Joakim Berg och Martin Sköld från avsomnade Kent. Ett första smakprov – "Nåt som verkligen är bra " släpps den 12 maj .

"Jag har länge tänkt och velat göra nåt som bryter av mot det jag gjort tidigare, men inte varit säker på hur eller med vem. Plötsligt, mitt i något annat, lyfte jag luren och ringde Jocke, som jag inte hade hört av på flera år. Vi kallpratade i ungefär fyrtiofem sekunder, sen började vi jobba. Och han ringde Martin", berättar Lars Winnerbäck i ett pressmeddelande till NWT.

Nu är programmet klart för sommaren på Nöjesfabriken: "Mysigt och intimt"

Albumet följs av en omfattande arenaturné som når Karlstad och Löfbergs arena den 1 december. Förband på turnén är David Ritschard.

Artikeltaggar

Joakim BergKändisarKarlstadKentLars WinnerbäckLöfbergsMartin SköldMusikNöje/KulturPressmeddelandeTurné

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.