Hoppa till huvudinnehållet

Misstänkte frysmördaren akut sjuk – lades in på sjukhus

Publicerad:
Den misstänkte frysmördaren vårdades akut på sjukhus.
Den misstänkte frysmördaren vårdades akut på sjukhus. Foto: Tommy Pedersen

Den misstänkte frysmördaren genomgår en rättspsykiatrisk undersökning.

Men hans fysiska tillstånd försämrades så mycket att undersökningen tvingades avbrytas.

– Han blev sjuk och behövde vårdas på sjukhus, säger försvarsadvokat Stefan Liliebäck.

Det är en månad sedan Värmlands tingsrätt beslutade att den 56-årige mannen skulle genomgå en rättspsykiatrisk undersökning.

Några dagar senare fördes den misstänkte frysmördaren till en rättspsykiatrisk avdelning i Huddinge.

Undersökningen beräknades vara klar i slutat av maj - men nu har rättsmedicinalverket begärt ytterligare två veckor för att slutföra undersökningen.

Mår bättre

Anledningen är att den misstänkta frysmördaren blev akut sjuk och var tvungen att läggas in på sjukhus under en tid.

Den misstänkte frysmördaren när han handlade på Ica i Årjäng.
Den misstänkte frysmördaren när han handlade på Ica i Årjäng. Foto: Polisen

– Jag kan bekräfta att man var tvungen att avbryta eftersom han var sjuk och behövde vård på en annan sjukhusavdelning, men nu är han tillbaka på den rättspsykiatriska avdelningen, säger Stefan Liliebäck.

Är hans fysiska hälsa tillräckligt bra för att han ska klara en rättsprocess?

– Jag har talat med honom och jag tror inte att det är något problem att genomföra en rättegång, säger Stefan Liliebäck.

Det var i samband med att mannen vårdades på sjukhus i början av mars som mannens bror kontaktade värmländsk polis och meddelade att mannen sambo troligen låg död i parets gemensamma bostad i Årjängs kommun.

Förvarade sambon i frysen

När polisen kom dit hittade de en död kvinnan i en frysbox. I samband med det greps den 56-årige mannen, skäligen misstänkt för mord på kvinnan samt på sannolika skäl misstänkt för brott mot griftefriden och grovt gravfridsbrott.

Mannen har erkänt att han lagt sin sambo i frysen, men nekar till att ha mördat henne.

Åtal ska i nuläget vara väckt senast på fredag, åklagaren kommer troligen begära ytterligare tid för att slutföra polisutredningen.

Åklagaren om döda kvinnan i frysboxen: ”Är identifierad”Sambon ska ha firats ner i frysen med hissMisstänkte frysmördarens tidigare livAdvokaten om misstänkte frysmördaren: Han mår sämre och sämreVännen om misstänkte frysmördaren: ”Pratade om att han ville sitta i fängelse”

Artikeltaggar

ÅklagareÅrjängÅrjängs kommunÅtalBrottBrott, lag och rättFrysbox-falletHuddingeIcaMordSjukhusStefan LiliebäckVärmlands tingsrätt

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.