Kroppkärrs pizzabagare vinnare i internationell tävling: Årets pizzabagare 2022

Publicerad:
Metin Kizil på International Golden Quality Awards. Foto: privat

Metin Kizil har jobbat med sin pizzeria på Kroppkärr sedan 10 år tillbaka, nu vinner han internationella priser för sitt engagemang inom branschen.

– Det betyder väldigt mycket, säger Metin Kizil.

Under veckan har Metin Kizil, tillsammans med hans familj befunnit sig i Turkiet för att delta på den internationella tävlingen ”International Golden Quality Awards”. Igår på tisdagen kunde han mottaga priset för ”Årets bästa pizzabagare 2022”.

– Jag har varit nervös och haft ganska annorlunda känslor inför detta eftersom det är en internationell tävling. Det betyder väldigt mycket och vi är jätteglada!, säger Metin Kizil.

Hyllad för både pizza och välgörenhet

Han berättar att de även uppmärksammat hans arbete för olika välgörenhetsorganisationer i några av världens länder. Bland annat Australien och Turkiet.

Det var tidigare i år som Metin Kizil tog initiativet att skänka överskottet från fem arbetsdagar till drabbade av jordbävningarna i Turkiet.

– Vi fick in 112 000 kronor som vi skänkte till en barnorganisation i Turkiet.

Hans planer är tydliga och han berättar att han redan nu planerar att skänka mer pengar i framtiden.

Efter att ha jobbat i 10 år med sin pizzeria betyder det mycket för Metin Kizil att få vinna en internationell tävling och att bli uppmärksammad för sitt, sin frus och kollegornas hårda arbete.

– Nu är vi trötta, men det känns också väldigt skönt.

Vilken blir nästa pizza?

Just nu har de ingen ny succépizza på ingång. Tidigare har de erbjudit vulkanpizza, popcornspizza, lusse-kebab och julbordspizza. Nu till sommaren återkommer deras midsommarpizza som de även erbjudit tidigare år.

– Vi är alltid aktiva och jobbar på bra. Vi får väldigt bra tips från kunder som kommer med idéer på olika recept. Förhoppningsvis kommer vi ut med något nytt snart.

Metin Kizil med sin son och fru.
Metin Kizil med sin son och fru. Foto: privat
Kroppkärrs pizzeria skänker vinsten till Turkiet: ”Jag tänker mycket på barnen”Nu trendar lussekebaben igen: ”Det är katastrof så mycket beställningar vi har”Lusse-kebab och popcornspizza har gjort kvarterskrogen berömd

Artikeltaggar

JordbävningarMänskligtMat och dryckOlyckor och katastrofer

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare