Hoppa till huvudinnehållet

Klara beskedet: Så spelas Hockeyettan kommande säsong

Publicerad:
Nu är det klart hur det blir med antalet serier i Hockeyettan för Forshaga. På bilden är det Nils Rydholm.
Nu är det klart hur det blir med antalet serier i Hockeyettan för Forshaga. På bilden är det Nils Rydholm. Foto: Peter Gustafsson

För ett par veckor sedan berättade vi att det fanns ett förslag om att Hockeyettan kunde göras om från fem serier till fyra.

Nu kommer det ett glasklart besked om vad som gäller.

– Det finns ett styrelsebeslut på att det är fyra serier med tio lag som gäller, säger Hockeyettans ligachef Mats Johansson.

Det var i slutet av april som vi skrev om att det fanns ett förslag att Hockeyettan kunde göras om till kommande säsong.

Fyra serier kunde bli fem och Forshaga skulle i så fall spela i en serie med Mariestad, Skövde, Tranås, Dalen, Borås, Vimmerby och Nyköping.

Men så blir inte fallet.

– Hockeyettan kommer att spelas med fyra serier med tio lag i varje. Det finns ett förbundsstyrelsebeslut från år 2020 på att hockeyettan är en nationell serie och det finns inga regionala gränser. Vi är en förbundsserie, allt annat har varit ett diskussionsunderlag som har sipprat ut, säger Mats Jansson.

Hockeyettan skrev om det själva på sin hemsida, men backar ändå på hur det hela kunde komma ut.

– Det vet jag faktiskt inte hur det gjorde det. Vi har diskuterat lite med klubbar och när man pratar med några stycken kommer det ut, säger Johansson.

Blev påminda

Och han fortsätter om tanken på fem serier som nu kan kastas i papperskorgen.

– Det var enbart ett diskussionsunderlag i tävlingsutskottet. Men i förra veckan blev vi påminda om att det finns ett styrelsebeslut som gäller. 2019 tog hela förbundsstyrelsen ett beslut om SHL och Hockeyallsvenskan när det gäller direktuppflyttning och direktnedflyttning där man tog bort kvalet mellan lag från de olika serierna. Året efter utredde man vad som var lämpligt för hockeyettan och då gick vi från fyra gånger tolv lag till fyra gånger tio lag. Det är ett beslut som står fast.

Efter den kommande säsongen kommer det att göras en ny utredning.

– Men det handlar förmodligen om upp- och nedflyttning och inte antalet lag, informerar Johansson.

Hockeyettan kan komma att göras om – här spelar Forshaga i nya förslaget

Artikeltaggar

ForshagaIshockeyMariestad

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.