Hoppa till huvudinnehållet

Stort intresse för tomma lokalen i centrum – så ser planen ut: ”Läget är ju bra”

Publicerad:
Premix gamla lokal har stått tom i ett par månader.
Premix gamla lokal har stått tom i ett par månader. Foto: Pia Holmström

För två månader sedan lade lågprisbutiken Premix ner sin verksamhet i centrala Hagfors.

Fastighetsbolaget Real Value Managment Nordic AB kommer nu att ha en dialog med intressenter för att få en ny hyresgäst till lokalen.

– Vi hoppas att det ska bli klart så fort som möjligt, men rimligt är väl att det blir under sommaren, säger Mattias Bülow vid det Stockholmsbaserade fastighetsbolaget.

Det sviktande kundunderlaget gjorde att Adnan Celhasic och hans satsning på lågprisbutiken Premix fick läggas ner och det gick i konkurs.

– Det är tråkigt att tajmingen blev fel för Adnan med skenande livsmedelspriser och el och allt vad det varit. Men det är bara att ta nya tag för oss, säger Mattias Bülow.

Nu kommer fastighetsbolaget att helt fokusera på att få en ny hyresgäst till lokalen.

– Vi har precis fått tillbaka lokalen från konkursboet, så det är nu vi kan börja jobba.Vi har haft fokus på att avvecklingen ska ske snyggt. Nästa steg blir nu att fokusera på uthyrningen, säger han.

Intressenter

I första hand vill fastighetsbolaget att det blir livsmedelshandel på nytt i lokalen. Många intressenter har hört av sig och alla har inte med livsmedelshandel att göra. Mattias Bülow utesluter därför inte att det kan bli en annan typ av butik.

– Nu ska vi ha dialog med en handfull potentiella hyresgäster. Det viktigaste för oss är att det blir rätt hyresgäst, det blir mer kostsamt för oss att göra den här omställningen hela tiden, så det är viktigt att det blir rätt.

Fastighetsbolaget har gjort omfattande renoveringar och upprustning av fastigheten och lokalen.

– Vi vill ju att huset och handelsplatsen ska se attraktiv ut. Vi har ju gjort en del så nu tycker jag personligen att det är en annorlunda uppfattning när man möter huset, det är mer snyggt och rent nu.

Han är hoppfull om att få till en bra lösning.

– Läget är ju bra. Det finns gott hopp för oss att hitta en ny hyresgäst, säger Mattias Bülow

Kärleksbombas efter nedläggningsbeslutet: ”Folk gråter och lämnar blommor”Han ser möjligheter med Premix gamla lokal – vill ha till en ny butiksetablering

Artikeltaggar

ButikerFastigheterHagforsNäringsliv

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.